Η Microsoft αποκαλύπτει το HoloLens 2 mixed reality headset  

“Αλλάζει τον τρόπο που εργάζεστε”

Η Microsoft αποκαλύπτει το HoloLens 2 mixed reality headset

Πιο άνετο και πιο εμβυθιστικό από τον προκάτοχό του υπόσχεται η Microsoft πως θα είναι το HoloLens 2 το οποίο παρουσίασε χτες. Διπλασιάζει το πεδίο όρασης ενώ την ίδια στιγμή κρατάει τα ίδια 47 pixels ανά μοίρα όρασης. Αυτό σημαίνει πως για κάθε μάτι, είναι σαν να περνάμε από μία 720p τηλεόραση σε μία ανάλυσης 2K.

Το HoloLens 2 είναι ικανό να ανιχνεύει την ίριδα του χρήστη για να καταλαβαίνει ακριβώς που κοιτάει. Διαθέτει υποστήριξη για Windows Hello, ενώ έχει ένα νέο ToF (time of flight) αισθητήρα ο οποίος ανιχνεύει τα χέρια του χρήστη χωρίς να απαιτείται η χρήση χειριστηρίων. Το όλο headset έγινε ελαφρύτερο με τη χρήση ανθρακονημάτων, ενώ βελτιώθηκε και η θερμική αγωγιμότητα για να κρατάει το κεφάλι δροσερό.

Η Microsoft συνεχίζει να απευθύνεται περισσότερο στη βιομηχανία και όχι στους απλούς χρήστες με τα HoloLens 2. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να παραμετροποιήσουν τα HoloLens πριν από μια μαζική παραγγελία. Το HoloLens 2 θα γίνει διαθέσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά με τιμή που θα αγγίζει τα $3.500.

Ροη ειδησεων