Επίσημα το Gear 2 και Gear 2 Neo

Tizen τελικά για τα νέα smartwatch της Samsung
23 Φεβρουαρίου 2014 08:52
Επίσημα το Gear 2 και Gear 2 Neo

Η Samsung ανακοίνωσε χθες την κυκλοφορία της νέας γενιάς smartwatch της, τα Gear 2 και Gear 2 Neo, τα οποία επιβεβαιώνει πως αντί για Android θα έχουν το λογισμικού ανοιχτού κώδικα της Sasmung όπως περιμέναμε, το Tizen OS. Το Tizen βέβαια είναι μόνο ένα μέρος των αλλαγών που θα δούμε στα δύο smartwatch. Το hardware έχει επίσης αναβαθμιστεί. Η κάμερα πλέον δε βρίσκεται στο λουράκι, αλλά στο σώμα του ρολογιού, όπως και το μικρόφωνο, προϊδεάζοντάς μας για δυνατότητα αλλαγής στο λουράκι του. Η Samsung έχει επίσης προσθέσει μία θύρα IR μετατρέποντας το smartwatch σε τηλεκοντρόλ για την τηλεόρασή σας. Το τελευταίο δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η Samsung έχει ανακοινώσει τον Ιανουάριο, τη Smart Home πρωτοβουλία τους με σκοπό τη σύνδεση όλων των συσκευών σε ένα σπίτι. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως music player σε συνδυασμό με Bluetooth ακουστικά.

Το Gear 2 και το Gear 2 Neo έχουν μια Super AMOLED οθόνη των 1,63 ιντσών με ανάλυση 320x320 και ελέγχονται από το διπύρηνο επεξεργαστή του 1GHz. Έχουν 512MB RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία των 300mAh για την οποία η Samsung ισχυρίζεται ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε 2-3 μέρες "τυπικής" χρήσης, το οποίο είναι παραπάνω από το Galaxy Gear που άντεχε μόνο μία μέρα χρήσης. Ενσωματώνουν ακόμα πέρα από όλες τις δυνατότητες του Galaxy Gear, πιστοποίηση IP67, ανθεκτικό δηλαδή σε νερό και σκόνη, αισθητήρα καρδιακής λειτουργίας, βηματομετρητή και έρχονται με προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως S Voice, Exercise, Sleep, Stress και άλλες. Αρκετές ακόμα είναι διαθέσιμες για download όπως Banjo, BMW, CNN, Conde Nast, Expedia eBay, Evernote, Feedly, GARMIN, Glympse, GM/OnStar, iControl, Line, Path, Paypal, Runtastic, Volkswagon, Weather Channel και Under Armor.

Η διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων είναι ότι το Neo είναι πιο ελαφρύ κατά 13gr από το το Gear 2 το οποίο ζυγίζει 68gr και το ότι το Gear 2 Neo δεν έχει κάμερα, ενώ το Gear 2 έχει μία auto-focus camera των 2MP που αποδίδει φωτογραφίες με ανάλυση 1920x1080 και 720p video. Σε όλα τα άλλα σημεία είναι πανομοιότυπα, ακόμα και στις εφαρμογές άρα αναμένεται μικρή διαφορά τιμής. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί το κόστος απόκτησής τους, περιμένουμε η Samsung να έχει μειώσει τις τιμές και να τα δούμε κάτω από τα $250. Ακόμα, η Samsung φαίνεται να πήρε το μάθημά της από τους απογοητευμένους καταναλωτές στο θέμα συμβατότητας του smartwatch με άλλες συσκευές και ανακοίνωσε πως το Gear 2 θα είναι συμβατό με οποιαδήποτε συσκευή λειτουργεί με Android 4,0 και πάνω, ενώ εντύπωση προκαλεί και η έλλειψη της ονομασίας Galaxy. Οι χρωματικές επιλογές για το Gear 2 θα είναι Charcoal Black, Gold Brown και Wild Orange, ενώ το Neo αντικαθιστά το Brown με το Mocha Grey. Η κυκλοφορία τους αναμένεται σε παγκόσμια κλίμακα τον Απρίλιο.

Tags: