Κληρονόμηση των λογαριασμών Facebook

Σε επιλεγμένα άτομα του θανόντος
13 Φεβρουαρίου 2015 17:50
Κληρονόμηση των λογαριασμών Facebook

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Facebook είναι αυτό με την ύπαρξη των προφίλ ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους. Μέχρι τώρα το Facebook επέτρεπε την ύπαρξη της σελίδας ως ένα μνημονικό του θανόντος , αλλά τώρα έδωσε το δικαίωμα σε επιλεγμένα άτομα να κάνουν edit στο προφίλ αλλάζοντας τις profile και cover φωτογραφίες και προσθέτοντας ένα “αποχαιρετιστήριο” μήνυμα. Τα πράγματα που μπορούν να γίνουν edit είναι περιορισμένα ως σεβασμός για την μνήμη του νεκρού με τη δυνατότητα download όλων των φωτογραφιών και μηνυμάτων του προφίλ.

Για την επιλογή των προσώπων που θα έχουν δικαίωμα σε αυτή τη διαδικασία, ο χρήστης μπορεί να πάει στα security settings και να προσθέσει κάποια legacy contacts. Για την απόδειξη θανάτου κάποιου χρήστη της υπηρεσίας θα πρέπει να γίνει συμπλήρωση της αίτησης της φωτογραφίας.

Δηλώσεις τύπου από το Facebook:

“By talking to people who have experienced loss, we realized there is more we can do to support those who are grieving and those who want a say in what happens to their account after death. Our team at Facebook is grateful and humbled to be working on these improvements. We hope this work will help people experience loss with a greater sense of possibility, comfort and support.”

Tags: