SpaceX: Παραλίγο να πιάσει ξανά κομμάτι πυραύλου της (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν τα κατάφερε για άλλη μια φορά ο Mr. Steven
31 Ιανουαρίου 2019 11:35
SpaceX: Παραλίγο να πιάσει ξανά κομμάτι πυραύλου της (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μαλλιά του πρέπει να τραβάει ο καπετάνιος του σκάφους ανάκτησης της SpaceX, αφού στην πρόσφατη επιχείρησή του "έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε". Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα η SpaceX, το σκάφος Mr. Steven προσπαθεί να πιάσει τη μύτη του πυραύλου που ανοίγει στα δύο και απελευθερώνει το δορυφόρο, αφού αυτή επανήλθε στην ατμόσφαιρα και πέφτει αργά με αλεξίπτωτο. Η μύτη του πυραύλου ενσωματώνει τη θερμική ασπίδα που προστατεύει το φορτίο του πυραύλου και όταν φτάσει στο επιθυμητό ύψος, ανοίγει στα δύο απελευθερώνοντας το φορτίο στο διάστημα. Έπειτα με χρήση προωθητήρων και συστήματος πλοήγησης, τα δυο κομμάτια ελέγχουν την κάθοδό τους στην επιφάνεια. Τα δευτερόλεπτα κυλούν λοιπόν βασανιστικά, ο Mr. Steven φαίνεται πως αυτή τη φορά θα τα καταφέρει μετά από τρεις αποτυχίες, αλλά την τελευταία στιγμή πέφτει στο νερό.

 

Το θετικό είναι πως ήταν η πιο κοντινή απόσταση που έχει βρεθεί ποτέ ο Mr. Steven από το κομμάτι που πρέπει να πιάσει. Η SpaceX προσπάθησε κατά τη διάρκεια της χρονιάς να τελειοποιήσει τη διαδικασία ανάκτησης και αυτών των κομματιών των πυραύλων, χρησιμοποιώντας συνδυασμούς σκαφών και αλεξίπτωτων. Όσο για το λόγο που προσπαθεί τόσο σκληρά η SpaceX να ανακτήσει και αυτά τα κομμάτια; Ο Elon Musk είχε δηλώσει για αυτό:

Φανταστείτε αν είχατε $6 εκατομμύρια σε μετρητά σε μια παλέτα η οποία έρχεται από τον ουρανό και θα συγκρουστεί στον ωκεανό. Θα προσπαθούσατε να τη σώσετε; Ναι. Ναι θα προσπαθούσατε.

Tags: