Το παρασκήνιο της κρίσης Cyanogen και OnePlus

Η σύγκρουση ήρθε πριν μήνες
20 Δεκεμβρίου 2014 08:39
Το παρασκήνιο της κρίσης Cyanogen και OnePlus

Όπως αποκαλύπτει το AndroidHeadlines, πριν να φτάσουμε στη σύγκρουση Cyanogen και OnePlus, υπήρξε μια σειρά emails μεταξύ των δύο μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα οποία η Cyanogen γνωστοποιούσε στην OnePlus πως τερματίζει μονομερώς της συνεργασία τους. Τα emails ξεκινούν από το καλοκαίρι και όπως φαίνεται, αυτό που οδήγησε στην κρίση, ήταν η μη συμμετοχή της OnePlus στη διαδικασία του development.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται από την Cyanogen πως “κάθε φορά που βρίσκαμε hardware προβλήματα, μας αγνοούσατε μέχρι που λύναμε το πρόβλημα μόνοι μας. Έπρεπε να δημιουργήσουμε όλο το εικαστικό, ακόμα και τα wallpapers”. Θέλοντας να προσφέρουν ένα προϊόν ποιοτικό χωρίς να βιαστούν, δηλώνουν “μας κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε bandwidth κάθε φορά που κάνουμε OTA, αλλά δε μας νοιάζει επειδή το όνομα μας είναι στην πρώτη γραμμή και θέλουμε να προσφέρουμε ένα ποιοτικό προϊόν”.

Μετά από τη ρήξη, υπήρξε επικοινωνία του Carl Pei της OnePlus στις 17 Νοεμβρίου με τον Kirt McMaster της Cyanogen, CEO εκατέρωθεν. “Φαντάζομαι πως υπάρχει κάποια παρεξήγηση. Να το συζητήσουμε κατά την επίσκεψή σου το Δεκέμβριο;” για να απαντήσει ο McMaster πως “Θα τερματίσουμε τη συνεργασία μας με την OnePlus. Θα επικοινωνήσω σύντομα για περισσότερες λεπτομέρειες”. Μετά από 30 λεπτά, συνεχίζει “Καμία παρεξήγηση. Δεν έχουμε κανένα λόγο να συναντηθούμε. Τερματίζουμε”. Τις επόμενες ημέρες φαίνεται πως υπήρξε ένα κλίμα επίλυσης των προβλημάτων και στις 19 Νοεμβρίου ο McMaster έστειλε στον Pei. “Θα παύσουμε την υποστήριξη για τις OnePlus συσκευές άμεσα… Επίσης ζητάω να σταματήσει η OnePlus να χρησιμοποιεί τη Cyanogen για οποιοδήποτε σκοπό marketing ή επικοινωνίας στην Ινδία”. Μαλακώνοντας τη στάση του, στις 24 Νοεμβρίου είπε “θέλω να φτάσουμε σε ένα συμβιβασμό εδώ. Στείλτε stock Android στην Ινδία. Μην κάνετε λόγο για Cyanogen στην Ινδία και θα συνεχίσω να υποστηρίζω τα OnePlus στον υπόλοιπο κόσμο. Και μπορούμε να συνεχίσουμε το διάλογο για άλλες συσκευές”.

Τα υπόλοιπα έγιναν γνωστά από τα δικαστήρια  της Ινδίας, με την απαγόρευση πώλησης του OnePlus One με Cyanogen στη χώρα.

Tags: