Δεν αντέχουν τα wearables στο χρόνο

Οι χρήστες χάνουν το ενδιαφέρον τους
25 Οκτωβρίου 2014 06:15
Δεν αντέχουν τα wearables στο χρόνο

Τα wearables είναι αρκετά νέα τεχνολογία, σε πολλά επίπεδα ακόμα στο στάδιο ανάπτυξης. Παρόλες τις ευκολίες που προσφέρουν, δεν έχουν πείσει ακόμα τους χρήστες για τη λειτουργικότητα τους. Η GfK πραγματοποίησε μια έρευνα σε 1000 ανθρώπους σχετικά με τη wearable τεχνολογία. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που εξήχθη ήταν πως το 33% των χρηστών, παράτησαν τις συσκευές τους, μέσα σε έξι μήνες από την αγορά τους.

Τα smartwatches καταλαμβάνουν μόλις το 11% της wearable αγοράς, ενώ την πλειοψηφία κατέχουν τα health και fitness trackers με 39%. Στο 26% βρίσκονται οι υπολογιστές καρπού και οι κάμερες όπως η GoPro, το 24%. Η έρευνα αποκαλύπτει πως ο κύριος λόγος που η αγορά των wearables δεν έχει εκτιναχθεί, αν και υπάρχουν τόσες πολλές νέες τεχνολογίες, είναι η τιμή. Το 28% των αγοραστών δήλωσε πως τα θεωρεί πολύ ακριβά για να προβεί σε αγορά τους.

Βέβαια, ο διευθυντής της Pebble, Eric Micigovsky θεωρεί πως η αγορά των wearables βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, στο στάδιο που βρίσκονταν τα smartphones το 2007 και πως θα γνωρίσει τεράστια άνθιση τα επόμενα χρόνια.

Tags: