Ο αυτόματος φρουρός της Samsung

Δεν κοιμάται, δεν αποσπάται, δε φοβάται
20 Οκτωβρίου 2014 06:07
Ο αυτόματος φρουρός της Samsung

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιου Κορέας εγκατέστησαν κατά μήκος των συνόρων τους με τη Βόρειο Κορέα, τα νέα ρομπότ της Samsung με την ονομασία SGR-1. Το αυτοματοποιημένο σύστημα αποτελείται από πυροβόλο 5.5 χιλιοστών και εκτοξευτή οβίδων 40mm, ενώ είναι εξοπλισμένο με ανιχνευτές θερμότητας και κίνησης για να “κλειδώνει” στόχους σε απόσταση πάνω από 3 χιλιόμετρα. Ωστόσο, χρειάζεται ένα χειριστή για να πάρει την εντολή να ανοίξει πυρ. Οι χειριστές βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και μόλις έρθει κάποια ειδοποίηση από κάποιο ρομπότ, μπορούν να αξιολογήσουν την απειλή μέσω live video και audio πριν δώσουν την εντολή για πυρ, ενώ μπορούν ακόμα και να επικοινωνήσουν μέσω των robot.

Τα SGR-1 εγκαταστάθηκαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ), μήκους 260 χιλιομέτρων και πλάτους 4 χιλιομέτρων που χωρίζει τη Νότιο από τη Βόρειο Κορέα. Το κόστος μιας μονάδας SGR-1 φτάνει τα $200.000, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός μονάδων που εγκαταστάθηκαν.

“Οι ανθρώπινοι στρατιώτες μπορούν εύκολα να αποκοιμηθούν ή να αποσπαστεί η αυτοσυγκέντρωση τους. Αλλά αυτά τα ρομπότ έχουν αυτόματα συστήματα  παρακολούθησης που δε συγκρίνονται με την ανθρώπινη τεμπελιά. Επίσης δεν έχουν κανένα φόβο μπροστά στους επιτιθέμενους της πρώτης γραμμής. Το SGR-1 μπορεί και θα αποτρέψει πολέμους. Είναι μια τεχνολογία προστασίας, η οποία θα υπηρετήσει και θα προστατέψει τους ανθρώπινους στρατιώτες έναντι του επιτιθέμενου εχθρού, σε όποιες εμπόλεμες ζώνες και να εγκατασταθούν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Samsung Techwin, Huh Kwang-hak.

Tags: