Nexus Player

Streaming gadget ή παιχνιδοκονσόλα;
16 Οκτωβρίου 2014 06:17
Nexus Player

Εν αρχή ήταν το Nexus Q. Πολλοί δε θα το θυμούνται μιας και δεν ήταν μεγάλη επιτυχία. Η Google “έσωσε” τη streaming υπηρεσία της με το Chromecast και τώρα ήρθε η ώρα το Nexus Player. Πρόκειται για μια συσκευή που θα σας προσφέρει streaming, εφαρμογές και παιχνίδια Android στο σαλόνι σας και είναι η πρώτη συσκευή που θα προσφέρει Android TV. Συμπεριλαμβάνει ένα χειριστήριο που δέχεται φωνητικές εντολές, ενώ το χειριστήριο για τα παιχνίδια σας θα κοστίζει $39.

Είναι κατασκευής ASUS, έχει τον Atom της Intel στα 1.8GHz, 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου και τα γραφικά τα αναλαμβάνει η Imagination PowerVR Series 6. Η Intel ισχυρίζεται πως το 64-bit chip είναι ικανό για γραφικά επιπέδου κονσολών μαζί με 1080p streaming. Η σύνδεση με την τηλεόραση γίνεται με HDMI, έχει WiFi και Bluetooth για σύνδεση με άλλες συσκευές.

Υπάρχουν ήδη συμφωνίες με Netflix, Hulu, Food Network, Travel Channel, ενώ αναμένονται εξελίξεις με μεγάλα ονόματα όπως WatchESPN και HBO Go. Το Nexus Player θα είναι διαθέσιμο από τις 3 Νοεμβρίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν από τις 17 Οκτωβρίου στην τιμή των $99.

Tags: