Τεράστιες απώλειες για την DJI λόγω απάτης εργαζομένων

Η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην tech βιομηχανία της Κίνας
22 Ιανουαρίου 2019 08:18
Τεράστιες απώλειες για την DJI λόγω απάτης εργαζομένων

Έως και $150 εκατομμύρια εκτιμάται πως θα ζημιωθεί ο μεγαλύτερος κατασκευαστής drone παγκοσμίως μετά από απάτη των ίδιων των εργαζομένων του. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η DJI προχώρησε στην άμεση απόλυση πολλαπλών εργαζομένων μετά την αποκάλυψη πως “φούσκωναν” το κόστος των ανταλλακτικών για να “τσεπώσουν” τη διαφορά.

Η εταιρία βρίσκεται ήδη σε επαφή με την αστυνομία, ενώ το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία της κινεζικής tech βιομηχανίας. Να θυμίσουμε πως η DJI κατέχει τα 2/3 της drone αγοράς και διαθέτει 14.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα και την ακόλουθη δήλωση.

Η DJI θέτει ψηλά ηθικά στάνταρ για τους υπαλλήλους της και λαμβάνει οποιαδήποτε παραβίαση αυτού του κώδικα συμπεριφοράς πολύ σοβαρά. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης έρευνας, η ίδια η DJI βρήκε πως κάποιοι υπάλληλοι φούσκωναν το κόστος των ανταλλακτικών για ορισμένα προϊόντα για το προσωπικό τους κέρδος, το οποίο η DJI εκτιμά πως ζημίωσε την εταιρία έως 1 δισεκατομμύριο γουάν. Ωστόσο η DJI δε σημείωσε απώλειες καθόλη τη διάρκεια του 2018.

Η DJI πήρε γρήγορα μέτρα για να αντιμετωπίσει το περιστατικό, απέλυσε τους υπαλλήλους που παραβίασαν τις πολιτικές της εταιρίας και ενημέρωσε τις αρχές ασφαλείας. Συνεχίζουμε να ερευνούμε την κατάσταση και συνεργαζόμαστε πλήρως με την έρευνα της αστυνομίας.

Αυτές οι πράξεις δεν αντιπροσωπεύουν την DJI, την κουλτούρα μας ή τους 14.000 υπαλλήλους οι οποίοι δουλεύουν σκληρά καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες μας και να αναπτύξουν τεχνολογίες αιχμής. Παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να ενδυναμώσουμε τους εσωτερικούς ελέγχους μας και έχουμε καθιερώσει νέους τρόπους με τους οποίους οι υπάλληλοι θα μπορούν να καταθέτουν εμπιστευτικά και ανώνυμα αναφορές σχετικά με παραβιάσεις στο χώρο εργασίας της εταιρίας.