Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από τη "σκοτεινή πλευρά" της Σελήνης

Το κινεζικό Chang’e-4 προσεδαφίστηκε

Αλέξανδρος Καρατζάς
Αλέξανδρος Καρατζάς

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από τη

Παγκόσμια πρωτιά για την Κίνα η οποία είναι η πρώτη χώρα που προσεδαφίζει lander στη λεγόμενη “σκοτεινή πλευρά” της Σελήνης, την πλευρά δηλαδή η οποία μένει πάντα κρυμμένη από τη Γη. Το Chang’e-4 προσεδαφίστηκε επιτυχώς στο λεκανοπέδιο Aitken του Νότιου Πόλου στον κρατήρα Von Karman, ο οποίος είναι ο παλαιότερος και βαθύτερος κρατήρας στην επιφάνεια της σελήνης.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνεια. Επόμενο βήμα είναι η αποστολή του Chang’e-5 στη Σελήνη το επόμενο έτος και η επιστροφή του στη Γη με δείγματα εδάφους. Η ανεξερεύνητη έως τώρα “σκοτεινή πλευρά” της Σελήνης “ανοίγει νέο κεφάλαιο” στην ανθρώπινη δραστηριότητα στο φυσικό μας δορυφόρο. Το Chang’e-4, ένας συνδυασμός lander και rover, θα πραγματοποιήσει αστρονομικές παρατηρήσεις και θα εξερευνήσει τη δομή και τη σύσταση του εδάφους αλλά και του υπεδάφους.

Advertisement

Η άλλη πλευρά της Σελήνης είναι ένα σπάνιo, ήσυχο μέρος, απελευθερωμένο από τις παρεμβολές των ραδιοκυμάτων της Γης. Το όχημα μπορεί να γεμίσει το κενό στις παρατηρήσεις των χαμηλών συχνοτήτων στην ραδιο-αστρονομία και θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την προέλευση των αστέρων και την εξέλιξη των νεφελωμάτων. – Yu Guobin, εκπρόσωπος αποστολής

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.