Ο Sundar Pichai χρειάστηκε να εξηγήσει στο Κογκρέσο πως η Google δε φτιάχνει τα iPhone

Τα παρατράγουδα της ακρόασής του
12 Δεκεμβρίου 2018 09:45
Ο Sundar Pichai χρειάστηκε να εξηγήσει στο Κογκρέσο πως η Google δε φτιάχνει τα iPhone

Το Αμερικανικό Κογκρέσο κάλεσε τον CEO της Google, Sundar Pichai για ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης, συμπεριλαμβανομένων του Project Dragonfly, την ασφάλεια των αμερικανικών εκλογών και πολλά ακόμα. Όταν όμως είσαι ο CEO ενός τεχνολογικού κολοσσού και το πάνελ που κάνει τις ερωτήσεις αποτελείται από ηλικιωμένους άντρες των οποίων η ενασχόληση με την τεχνολογία είναι ελάχιστη στην πλειοψηφία τους, αργά ή γρήγορα θα ακούσεις και ερωτήσεις οι οποίες θα σε φέρουν σε αμήχανη θέση.

Μία τέτοια ερώτηση προήλθε από τον Αντιπρόσωπο Steve king.

Έχω μία εφτάχρονη εγγονή η οποία κατά τη διάρκεια των εκλογών έπαιζε ένα μικρό παιχνίδι στο τηλέφωνό της, από αυτά που παίζουν τα παιδιά. Και εκεί εμφανίστηκε μια εικόνα του παππού της. Και δε θα σας ρωτήσω επίσημα τι είδους γλώσσα ήταν αυτή που πλαισίωνε την εικόνα του παππού της αλλά θα σας ρωτήσω: πώς αυτό εμφανίζεται στο iPhone ενός εφτάχρονου που παίζει ένα παιδικό παιχνίδι;

Ο Pichai, ξαφνιασμένος από την ερώτηση, απάντησε:

Εχμ… τα iPhone τα κατασκευάζει διαφορετική εταιρία. Οπότε… ξέρετε… εννοώ…

Ο King αποφασισμένος να πάρει απάντηση συνέχισε λέγοντας πως “θα μπορούσε να είναι Android. Τη συσκευή της την έδωσε κάποιος άλλος”. Μη μπορώντας να απαντήσει πώς ένα μεταχειρισμένο τηλέφωνο κατασκευασμένο από άλλη εταιρία εμφάνισε μια τυχαία διαφήμιση, ο Pichai υποσχέθηκε πως θα κοιτάξει το θέμα.

Ξέρετε, θα ήθελα να κοιτάξω το θέμα για να καταλάβω τις λεπτομέρειες. Μπορεί να υπήρξε μια εφαρμογή η οποία χρησιμοποιούταν και εμφάνισε τη διαφήμιση. Επιτρέψτε μου να το κοιτάξω και θα επανέλθω.

Το όλο περιστατικό, αν και τραγελαφικό, θέτει το ερώτημα πώς μπορούν κυβερνώντες ή έστω αξιωματούχοι σε κρατικές θέσεις, να λαμβάνουν αποφάσεις για τους πολίτες σε έναν κόσμο που αναπτύσσεται ραγδαία τεχνολογικά, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα των δυνατοτήτων και των αλλαγών που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες. Και πώς μπορούν να ελέγξουν τις τεχνολογικές εταιρίες τη στιγμή που δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργούν.

 

Tags: