Η Microsoft ανακατασκευάζει τον Edge βασισμένη στον Chrome

Η Google την καλωσορίζει, η Mozilla όμως έχει άλλη άποψη
07 Δεκεμβρίου 2018 08:38
Η Microsoft ανακατασκευάζει τον Edge βασισμένη στον Chrome

Η Microsoft  αποφάσισε να βασίσει πλέον τον Edge browser στην open-source web rendering μηχανή Chromium, την οποία συναντάμε στον Chrome της Google. Πρόκειται για μια σημαντική αλλά “εσωτερική” αλλαγή και ο μέσος χρήστης Edge δε θα καταλάβει κάποια διαφορά στην πλοήγησή του. Η κίνηση σημαίνει πως ο Edge θα είναι συμβατός με πολλά περισσότερα websites, ενώ και η Microsoft θα μπορεί να συνδράμει στον κώδικα του Chrome βελτιώνοντάς τον στα Windows 10. Η Google καλωσόρισε τη Microsoft με μία δήλωση.

Ο Chrome είναι ο πρωταθλητής του ανοιχτού web από τη γέννησή του και καλωσορίζουμε τη Microsoft στην κοινότητα του Chromium. Ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί με τη Microsoft και την κοινότητα των web standards για να εξελίξουμε το ανοιχτό web, να υποστηρίξουμε τις επιλογές των χρηστών και να προσφέρουμε μεγάλες εμπειρίες browsing.

Την άποψη της Google δε συμμερίζεται φυσικά η Mozilla.

Αυτό απλά αυξάνει τη σημασία του ρόλου της Mozilla ως η μόνη ανεξάρτητη επιλογή. Δεν πρόκειται να δεχτούμε πως η έκδοση ιστού της Google είναι η μόνη επιλογή που πρέπει να έχουν οι καταναλωτές. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τον Firefox εξαρχής και γι’ αυτό πάντα θα παλεύουμε για ένα πραγματικό ανοιχτό web.