Η Microsoft ξεπέρασε στιγμιαία την Apple ως η πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο

Για πρώτη φορά σε οχτώ χρόνια
27 Νοεμβρίου 2018 08:12
Η Microsoft ξεπέρασε στιγμιαία την Apple ως η πολυτιμότερη εταιρία στον κόσμο

Στις 26 Νοεμβρίου η Microsoft  ξεπέρασε την Apple σε αξία, φορώντας έστω και για λίγο το στέμμα της πολυτιμότερης εταιρίας στον κόσμο. Η αξία της έφτασε τα $812.93 δισεκατομμύρια τη στιγμή που της Apple κατρακυλούσε στα $812.60 δις. Τα πράγματα δεν άργησαν να έρθουν στη θέση τους, με την Apple να επανέρχεται και να ξεπερνά και πάλι τη Microsoft. Ωστόσο, η Microsoft είχε να δει πρωτιά από το 2010.

Το καλοκαιρινό ρεκόρ του $1 τρισεκατομμυρίου αποτελεί παρελθόν για την Apple, η οποία έρχεται πλέον αντιμέτωπη με την οικονομική αβεβαιότητα των δασμών του Trump και την κορεσμένη smartphone αγορά. Πλέον ξεκινά να βασίζεται περισσότερο στο κέρδος που βγάζει από κάθε iPhone και όχι από τα πόσα iPhone πουλά, ενώ έχει αυξήσει και την εξάρτησή της από τις υπηρεσίες της όπως το Apple Music, αλλά και από τα αξεσουάρ όπως το Apple Watch και τα AirPods.

Η Microsoft από την άλλη βρίσκεται σε μία διαρκή άνοδο λόγω αλλαγών στη στρατηγική της. Δεν είναι πλέον τόσο εξαρτημένη από τα Windows όπως ήταν πριν 8 χρόνια. Οι cloud υπηρεσίες της όπως το Azure και το Office 365 τα πάνε περίφημα, ενώ ανάπτυξη γνωρίζει και το gaming κομμάτι της.