Το νέο Sharp Aquos R2 Compact έρχεται όχι με ένα αλλά με δύο notches

Γιατί το ένα πάλιωσε
16 Νοεμβρίου 2018 08:21
Το νέο Sharp Aquos R2 Compact έρχεται όχι με ένα αλλά με δύο notches

Το notch, η εγκοπή που έχουν πολλά τηλέφωνα στο πάνω μέρος της οθόνης τους και φιλοξενεί την εμπρόσθια κάμερα και τους αισθητήρες, αποτέλεσε σημείο σύγκρουσης στο design των τηλεφώνων από το 2017. Σταδιακά όμως το notch επικράτησε, και είναι ελάχιστοι πλέον οι κατασκευαστές που δεν το έχουν υιοθετήσει. Έχοντας γίνει…σούπα λοιπόν, η Sharp σκέφτηκε να το πάει ένα σκαλί παραπάνω.

Αποκάλυψε το Aquos R2 Compact με 2 notches, ένα μικρό στο πάνω μέρος που φιλοξενεί την κάμερα των 8MP και ένα μεγαλύτερο στο κάτω μέρος που φιλοξενεί τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Διαθέτει οθόνη 5.2 ιντσών τεχνολογίας IGZO στα 120Hz, με ανάλυση 2.280x1.080. Στο εσωτερικό έχει τον Snapdragon 845, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 2.500mAh. Η κάμερα αποτελείται από ένα φακό 22.6MP με f/1.9. Το Aquos R2 Compact θα είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή. Θεωρείται μάλλον απίθανο να δούμε τη συσκευή στην Ευρώπη, ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα ακολουθήσουν αυτή τη σχεδιαστική νοοτροπία και άλλες εταιρίες.