Ελέγχουμε το τηλέφωνό μας 52 φορές τη μέρα

Αυξήθηκε τα νούμερα σε σχέση με πέρυσι
15 Νοεμβρίου 2018 08:32
Ελέγχουμε το τηλέφωνό μας 52 φορές τη μέρα

Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές τη μέρα ελέγχετε το τηλέφωνό σας; Όντας συνδεδεμένοι με τον υπόλοιπο κόσμο διαρκώς εξαιτίας των smartphones, θέλουμε να δούμε αν έχουμε νέα μηνύματα, σχόλια, likes κλπ. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη της Deloitte για την 2018 Global Mobile Consumer Survey, ο μέσος δυτικός χρήστης ελέγχει το τηλέφωνό του 52 φορές την ημέρα, σημειώνοντας αύξηση στη συχνότητα από πέρυσι, όταν το νούμερο ήταν 47 φορές.

Η έρευνα αυτής της χρονιάς πραγματικά αποκαλύπτει την ιστορία των smartphones ως το πραγματικό κέντρο της ζωής μας, τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Το smartphone παραμένει η συσκευή επιλογής των χρηστών, επιτρέποντάς τους να κάνουν ό,τι θέλουν: να επικοινωνήσουν, να δουλέψουν, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν, να μείνουν σε φόρμα ή να τακτοποιήσουν τα πράγματα στο σπίτι. – Kevin Westcott, αντιπρόεδρος τηλεπικοινωνιών ΗΠΑ

Στον αντίποδα, έχει αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών που προσπαθούν να μειώσουν τη χρήση του τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της ημέρας δείχνοντας σημάδια αυτογνωσίας. Το 40% παραδέχεται πως χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του παραπάνω από όσο θα έπρεπε, ενώ το 60% των ηλικιών 18-34 λέει πως είναι εξαρτημένοι από τη συσκευή τους. Το 63% των ερωτηθέντων προσπαθεί να περιορίσει τη χρήση των smartphones, αλλά μόνο οι μισοί το καταφέρνουν.