Παγκόσμια απεργία των εργαζομένων της Google

Διαμαρτύρονται για το χειρισμό των σεξουαλικών παρενοχλήσεων
01 Νοεμβρίου 2018 08:54
Παγκόσμια απεργία των εργαζομένων της Google

Ο τεχνολογικός κολοσσός Google ταλανίζεται από πρόσφατες αναφορές περί σεξουαλικής παρενόχλησης υψηλόβαθμων στελεχών της Google και της Alphabet, μετά και το ρεπορτάζ των New York Times. Πολλά στελέχη απολύθηκαν, έλαβαν όμως γενναιόδωρες αποζημιώσεις, προκαλώντας την οργή των εργαζομένων για το χειρισμό της εταιρίας.

Έτσι, πάνω από 1.500 εργαζόμενοι της Google σε πάνω από 20 γραφεία της σε όλο τον κόσμο θα προχωρήσουν σήμερα σε απεργία με πέντε βασικά αιτήματα:

  • Να μπει τέλος στην Αναγκαστική Διαιτησία σε περιπτώσεις παρενόχλησης και διάκρισης για τους τωρινούς αλλά και τους μελλοντικούς υπαλλήλους.
  • Να μπει τέλος στην ανισότητα των πληρωμών και των ευκαιριών.
  • Οι αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση να δίνονται στη δημοσιότητα.
  • Μία παγκόσμια, ξεκάθαρη και κοινή διαδικασία αναφοράς σεξουαλικών παρενοχλήσεων με ασφάλεια και ανώνυμα.
  • Αναβάθμιση του Chief Diversity Officer ώστε να λογοδοτεί απευθείας στον CEO και να κάνει προτάσεις απευθείας στο Συμβούλιο Διευθυντών. Διορισμός Αντιπροσώπου Εργαζομένων στο Συμβούλιο.

Ο Sundar Pichai δήλωσε:

Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να προσφέρουμε ένα ασφαλές για όλους περιβάλλον εργασίας. Θέλουμε να σας επιβεβαιώσουμε πως θα μελετήσουμε κάθε μία αναφορά για σεξουαλική παρενόχληση ή ανάρμοστη συμπεριφορά ξεχωριστά, θα ερευνήσουμε και θα δράσουμε.