Γιατί το OnePlus 6T δεν έχει ασύρματη φόρτιση;

Ο CEO της εταιρίας εξηγεί
01 Νοεμβρίου 2018 06:54
Γιατί το OnePlus 6T δεν έχει ασύρματη φόρτιση;

Το OnePlus 6T  ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρςε και ενώ είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά, η έλλειψη ενός από αυτά δεν πέρασε απαρατήρητη. Το OnePlus 6T δεν ενσωματώνει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης παρά το γυάλινο σώμα του. Η εταιρία είχε επιβεβαιώσει από πριν πως δε θα υπάρξει ασύρματη φόρτιση στο τηλέφωνο, ωστόσο ο CEO, Pete Lau έκρινε σκόπιμο να δώσει μια εξήγηση.

Σύμφωνα με τον Lau, η απόφαση πάρθηκε όχι γιατί η ασύρματη φόρτιση είναι περίπλοκη ή ακριβή τεχνολογία, αλλά επειδή ο ρυθμός φόρτισης είναι ακόμα πολύ αργός για τα standards της OnePlus. Έτσι, αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι να  βρεθεί μία καλύτερη λύση.

Η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης δεν είναι περίπλοκη. Θα μπορούσαμε να την ενσωματώσουμε αλλά δε θέλαμε επειδή είναι πολύ αργή. Δεν την έχουμε δει ακόμα να βρίσκεται στο επίπεδο που θέλουμε ώστε να προσθέτει αξία για τους χρήστες και να βελτιώνει την εμπειρία χρήσης. Αλλά πιθανώς – και δεν είμαι σίγουρος ακόμα για τις λεπτομέρειες – η Qualcomm να ετοιμάζει μία λύση η οποία θα προσφέρει τις ταχύτητες που θέλουμε χωρίς την επιπλέον θερμότητα και άλλα μειονεκτήματα που αντιμετωπίσαμε όταν ερευνήσαμε αυτήν την τεχνολογία.