Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen

Σε ηλικία 65 ετών
16 Οκτωβρίου 2018 07:36
Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Microsoft Paul Allen

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, έφυγε από τη ζωή σήμερα, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο και συγκεκριμένα από τις επιπλοκές που προκάλεσε ένα λέμφωμα μη-Hodgkin.

Ο Allen ήταν ένας παιδικός φίλος του Bill Gates και μαζί δημιούργησαν τη Microsoft το 1975. Ο Allen άφησε την εταιρεία το 1983, καθώς έπρεπε να υποβληθεί σε θεραπεία για λέμφωμα Hodgkin. Παρέμεινε ωστόσο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μέχρι το 2000. Το 2009 ξεκίνησε τη θεραπεία για το μη-Hodgkin's λέμφωμα, το οποίο φάνηκε να ελαττώνεται.

Σε ένα υπόμνημα που δημοσιεύθηκε το 2011, ο Allen λέει ότι ήταν υπεύθυνος για την ονομασία της Microsoft και τη δημιουργία του ποντικιού δύο κουμπιών. Το βιβλίο άφηνε επίσης να εννοηθεί πως ο Allen δεν έλαβε εύσημα για πολλά κατορθώματά του στη Microsoft και ότι ο Gates ανέλαβε περισσότερη κυριότητα της εταιρείας από ό,τι του άξιζε. Αρχικά η δημοσίευση του βιβλίου έφερε αντιδράσεις, αλλά οι δύο άντρες τελικά φαίνεται πως παρέμειναν φίλοι.

Μιλώντας στο ABC News, ο Gates δήλωσε πως είναι “τρομερά στεναχωρημένος από το θάνατο ενός από εκ των παλιότερων και αγαπημένων του φίλων”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ζωή του συναδέλφου του μετά τη Microsoft.

Από τις πρώτες μας μέρες μαζί στο Lakeside School, μέσω της συνεργασίας μας στη δημιουργία της Microsoft, σε μερικά από τα κοινά φιλανθρωπικά μας έργα με την πάροδο των χρόνων, ο Paul ήταν ένας πραγματικός συνεργάτης και αγαπητός φίλος. Ο κόσμος των προσωπικών υπολογιστών δεν θα υπήρχε χωρίς αυτόν.

Αλλά ο Paul δεν ήταν ικανοποιημένος με την δημιουργία μιας εταιρείας. Χρησιμοποίησε τη διάνοια και τη συμπόνια του σε μια δεύτερη πράξη επικεντρωμένη στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και στην ενίσχυση των κοινοτήτων στο Σιάτλ και σε όλο τον κόσμο. Του άρεσε να λέει: "Αν έχει τη δυνατότητα να κάνει καλό, τότε πρέπει να το κάνουμε". Αυτός είναι ο τύπος ανθρώπου που ήταν.

Ο Paul αγάπησε τη ζωή και τους γύρω του και όλοι τον αγαπούσαμε ως αντάλλαγμα. Άξιζε πολύ περισσότερο χρόνο, αλλά η συμβολή του στον κόσμο της τεχνολογίας και της φιλανθρωπίας θα ζήσει για τις επόμενες γενιές. Θα μου λείψει απίστευτα.

Σε δηλώσεις προέβη και ο τωρινός CEO της Microsoft, Satya Nadella:

Οι συνεισφορές του Paul Allen στην εταιρεία μας, στη βιομηχανία μας και στην κοινότητά μας είναι αδιαμφισβήτητες. Ως συνιδρυτής της Microsoft, με τον δικό του ήσυχο και επίμονο τρόπο, δημιούργησε μαγικά προϊόντα, εμπειρίες και θεσμούς και με αυτόν τον τρόπο άλλαξε τον κόσμο. Έχω μάθει πολλά από αυτόν - η διεξοδική του περιέργεια και η ώθηση για υψηλά πρότυπα είναι κάτι που θα συνεχίσει να εμπνέει εμένα και όλους εμάς εδώ στη Microsoft. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του Paul. Αναπαύσου εν ειρήνη.

Παράλληλα και άλλα σημαντικά ονόματα του χώρου της τεχνολογίας προέβησαν σε δηλώσεις.