Η αστυνομία του Seattle προσφέρει πλέον Anti-Swatting υπηρεσίες

Για να προστατέψει ζωές
07 Οκτωβρίου 2018 06:15
Η αστυνομία του Seattle προσφέρει πλέον Anti-Swatting υπηρεσίες

Το swatting είναι η φάρσα στην οποία κάποιος καλεί την αστυνομία και δίνει τη διεύθυνση ενός τρίτου, ισχυριζόμενος πως εκεί κρατούνται όμηροι, ακούστηκαν πυροβολισμοί ή άλλες ενέργειες βίας, με στόχο την εισβολή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) στο σπίτι του στόχου του. Είναι φυσικά παράνομο και έχει καταλήξει πολλές φορές στο θάνατο του ανυποψίαστου θύματος.

Η αστυνομία του Seattle πιστεύει πως βρήκε λύση, ενθαρρύνοντας άτομα που πιστεύουν πως μπορεί να γίνουν υποψήφια θύματα swatting, να εγγραφούν στις anti-swatting υπηρεσίες τους, βάζοντας το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή τους στη βάση δεδομένων της αστυνομίας.

Ένας χειριστής κλήσεων πρώτων βοηθειών δέχεται μια κλήση για ένα κρίσιμο περιστατικό. Ενώ διασφαλίζει πως οι υπηρεσίες ασφαλείας θα ανταποκριθούν στην κλήση το ταχύτερο δυνατόν, θα ελέγξει ταυτόχρονα αν υπάρχουν ανησυχίες swatting για αυτή τη διεύθυνση. Αν έχει καταγραφεί κάτι τέτοιο, οι πληροφορία θα μεταδοθεί στις ομάδες ανταπόκρισης, οι οποίες θα ανταποκριθούν στην κλήση με μεγαλύτερη προσοχή.