Τεχνητή νοημοσύνη ανιχνεύει όπλα σε πλάνα καμερών ασφαλείας

Και ειδοποιεί τις αρχές
29 Σεπτεμβρίου 2018 06:50
Τεχνητή νοημοσύνη ανιχνεύει όπλα σε πλάνα καμερών ασφαλείας

Μία εταιρία τεχνητής νοημοσύνης στο Σαν Φρανσίσκο, η Athena Security, ανέπτυξε ένα σύστημα AI καμερών το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει τα όπλα μέσα από το video των καμερών. Ταυτόχρονα μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές, βελτιώνοντας σημαντικά τους χρόνους αντίδρασής τους. Αρχικά, το σύστημα θα εγκατασταθεί στο Λύκειο του Warminster.

Η αίσθηση ασφαλείας στους χώρους του σχολείου είναι κορυφαία γνωρίζοντας πως έχουμε το καλύτερο σύστημα καμερών εντοπισμού όπλων στον κόσμο, το οποίο φυλάσσει τα παιδιά μας κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας. Εκτός από την παροχή μιας άριστης εκπαίδευσης, έχουμε το καθήκον και την ευθύνη να κρατάμε τους μαθητές μας ασφαλείς.

Μόλις το σύστημα εντοπίσει ένα όπλο στα πλάνα, χρησιμοποιεί το cloud για να στείλει πληροφορίες στους ενδιαφερομένους, είτε αυτός είναι ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης είτε η αστυνομία. Μπορεί να προσφέρει επίσης streaming για να δώσει πληροφορίες στην αστυνομία σε πραγματικό χρόνο, όσο αυτοί πλησιάζουν τον ύποπτο. Συνδέεται επίσης με συστήματα ασφαλείας τρίτων κατασκευαστών, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη ή την αστυνομία να κλειδώνει απομακρυσμένα πόρτες, να κλείνει φώτα κλπ. Η εταιρία υποστηρίζει πως η ανίχνευση των όπλων γίνεται με 99% ακρίβεια.