NFC συναλλαγές με τα νέα iPhone ακόμα κι αν δεν έχουν μπαταρία

Χρήση καρτών ακόμα και χωρίς το iOS
19 Σεπτεμβρίου 2018 08:04
NFC συναλλαγές με τα νέα iPhone ακόμα κι αν δεν έχουν μπαταρία

Οι συναλλαγές μέσω κινητών τηλεφώνων γίνονται ολοένα και πιο διαδεδομένες. Πλέον οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν στο τηλέφωνό τους πιστωτικές κάρτες, φοιτητικά πάσα, κάρτες επιβράβευσης, κάρτες μέσων μαζικές μεταφοράς και διάφορα άλλα, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν με ένα απλό tap στο τηλέφωνό τους. Τι γίνεται όμως όταν το τηλέφωνο έχει εξαντλήσει την μπαταρία του;

Σύμφωνα με το AppleInsider, η Apple το σκέφτηκε αυτό και πρόσφερε μία λύση η οποία είναι μόνο διαθέσιμη στη νέα σειρά iPhone που παρουσίασε, τα iPhone Xs, Xs Max και XR. Η λειτουργία ονομάζεται “Express Cards with power reserve” και όπως αποκαλύπτει η περιγραφή, πρόκειται για ορισμένες NFC συναλλαγές οι οποίες θα μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και όταν το iOS δεν “τρέχει”.

Αν το iOS δεν τρέχει επειδή το iPhone χρειάζεται φόρτιση, θα υπάρχει ακόμα αρκετή ισχύς στην μπαταρία για να υποστηρίξει τις Express Card συναλλαγές. Οι υποστηριζόμενες iPhone συσκευές υποστηρίζουν αυτόματα αυτό το χαρακτηριστικό με μία κάρτα μετάβασης ορισμένη ως Express Transit κάρτα και φοιτητικά πάσα με Express Mode ανοιχτό. Ο NFC controller πραγματοποιεί express συναλλαγές καρτών κάτω από τις ίδιες συνθήκες όπως όταν το iOS τρέχει, μόνο που οι συναλλαγές επισημαίνονται μόνο με την απτική ανάδραση.

Ο περιορισμός του νέου χαρακτηριστικού στα νέα μοντέλα ίσως να μαρτυρά hardware εμπόδια από το να ενσωματωθεί και σε παλαιότερες συσκευές με ένα update.