Ο δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa θα είναι ο πρώτος ιδιώτης που θα πάει στο φεγγάρι

Η SpaceX έκανε τα αποκαλυπτήρια
18 Σεπτεμβρίου 2018 08:52
Ο δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa θα είναι ο πρώτος ιδιώτης που θα πάει στο φεγγάρι

Η SpaceX ανακοίνωσε ποιος θα είναι ο πρώτος ιδιώτης που θα πάει στη Σελήνη με τον BFR πύραυλό της το 2023. Πρόκειται για τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa ετών 42, ο οποίος ανακοίνωσε πως “επιλέγω να πάω στο φεγγάρι”.

Η SpaceX υποστηρίζει πως αυτό είναι “ένα σημαντικό βήμα προς την πρόσβαση καθημερινών ανθρώπων που ονειρεύονται να ταξιδέψουν στο διάστημα”. Ο Maezawa είναι γνωστός λάτρης της τέχνης και θα έχει την τιμή να επιλέξει έξι με οχτώ καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων από όλον τον κόσμο για να ταξιδέψουν μαζί του.

Θα τους ζητηθεί να δημιουργήσουν κάτι μετά την επιστροφή τους στη Γη. Αυτά τα αριστουργήματα θα εμπνεύσουν τον ονειροπόλο που κρύβεται σε όλους μας.

Σχεδόν 40 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία επίσκεψη των ανθρώπων στη Σελήνη με την αποστολή Apollo 17 το 1972. Συνολικά, 24 άνθρωποι έχουν επισκεφτεί το φεγγάρι, όλοι τους Αμερικάνοι, δεν πάτησαν όμως όλοι το πόδι τους στην επιφάνεια. Ούτε ο Maezawa θα προσεληνωθεί. Θα ταξιδέψει έως τη Σελήνη περνώντας από τη “σκοτεινή πλευρά” και θα γυρίσει στη Γη.