Μία λειτουργική Bugatti Chiron φτιαγμένη από LEGO 

Το εντυπωσιακό επίτευγμα της εταιρίας

Μία λειτουργική Bugatti Chiron φτιαγμένη από LEGO

Η LEGO μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικά projects όπως η κατασκευή ενός Death Star, με τα διάσημα τουβλάκια να έρχονται σε όλα τα μεγέθη και σχήματα. Το τελευταίο project της όμως είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η LEGO κατάφερε λοιπόν να χτίσει και να οδηγήσει μία πλήρως λειτουργική Bugatti Chiron με αναλογία διαστάσεων 1:1, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά LEGO Technic στοιχεία.

Σύμφωνα με την LEGO χρειάστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο τουβλάκια με πάνω από 339 τύπους Technic στοιχείων. Η εταιρία μάλιστα ισχυρίζεται πως κατά την κατασκευή δε χρησιμοποιήθηκε καθόλου κόλλα. Κι αν πιστεύετε πως πρόκειται μόνο για το αμάξωμα ξανασκεφτείτε το. Ο κινητήρας του κατασκευάστηκε με 2.304 LEGO Power Functions, 4.032 LEGO Technic γρανάζια kai 2.016 LEGO Technic άξονες. Με 5.3 άλογα ιπποδύναμη μπορεί να μην έχει τις επιδόσεις της Bugatti Chiron, αλλά παραμένει ένα εντυπωσιακό επίτευγμα.

Η εταιρία εκτιμά πως δαπανήθηκαν 13.438 εργατοώρες για την ανάπτυξη και κατασκευή του αυτοκινήτου. Το βάρος του αγγίζει τα 1.500 κιλά, ενώ έπιασε ταχύτητα άνω των 20km/h.

Όταν πρωτοείδα το LEGO Chiron, εντυπωσιάστηκα αμέσως από την ακρίβεια του μοντέλου και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Το να οδηγώ το LEGO Chiron ήταν μια σπουδαία εμπειρία την οποία απόλαυσα στο μέγιστο. Όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσα να φανταστώ πως μια μέρα θα οδηγούσα ένα LEGO αυτοκίνητο. – Andy Wallace, πρώην οδηγός αγώνων, πολλάκις νικητής του Le Mans και Daytona και οδηγός της Bugatti κατά τη διάρκεια ανάπτυξης της αυθεντικής Chiron

1 comment(s)

End of content

No more pages to load