Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποστηρικτές του HDR10+

Panasonic, Samsung και 20th Century Fox ανάμεσά τους
29 Αυγούστου 2018 05:10
Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι υποστηρικτές του HDR10+

Σύμφωνα με τη λίστα του προγράμματος πιστοποίησης που δημοσιεύθηκε επίσημα, η Panasonic, η Samsung και η 20th Century Fox είναι μεταξύ άλλων οι πρώτες εταιρίες που συμμετείχαν και πέρασαν το πρόγραμμα αξιολόγησης, εκπληρώνοντας τις απαραίτητες παραμέτρους ώστε να πάρουν την πολυπόθητη άδεια χρήσης. Το HDR10+ είναι η royal free βελτιωμένη εκδοχή του HDR10, που σηματοδοτεί το πέρασμα στην dynamic metadata εποχή. Το dynamic metadata παρέχει περισσότερα δεδομένα πληροφορίας συνεχόμενα από σκηνή σε σκηνή ακόμα και από frame σε frame, προβάλλοντας έτσι στην οθόνη του θεατή το ποιοτικό αποτέλεσμα χρώματος και φωτεινότητας που ο δημιουργός θέλει να αποδώσει. Η Panasonic και η Samsung έχουν δρομολογήσει το firmware update που θα έρθει στα νέα μοντέλα τους αλλά και σε επιλεγμένα μοντέλα που ήδη κυκλοφορούν, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν.

Ο Διευθυντής του TV Business τμήματος της Panasonic, Toshiharu Tsutsui δήλωσε:

Η Panasonic είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η πλειοψηφία των 2018 4K μοντέλων μας, έχουν πλέον την HDR10+ πιστοποίηση, που σημαίνει ότι οι θεατές μας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν περιεχόμενο ακόμα πιο κοντά στις προθέσεις και το όραμα των δημιουργών ταινιών.  

Ομοίως ο Αντιπρόεδρος Industry Relations της Samsung Research America, Bill Mandel είπε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που πλέον τα περισσότερα μοντέλα του 2018 θα φέρουν την πλήρη πιστοποίηση του HDR10+. Συνεργαζόμαστε και με άλλους υποστηρικτές παγκοσμίωςς που αναπτύσσουν τα δικά τους προϊόντα, ώστε να παρέχουμε στους καταναλωτές μας ευρεία πρόσβαση σ’ αυτή την υπέροχη εμπειρία.