Ο Jack Dorsey εξηγεί τη στάση του Twitter απέναντι στα fake news

Θέλει να παραμείνει ουδέτερο
20 Αυγούστου 2018 06:20
Ο Jack Dorsey εξηγεί τη στάση του Twitter απέναντι στα fake news

Τα fake news είναι ένα φαινόμενο το οποίο βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά και πολλά social media λαμβάνουν δράση για την καταπολέμησή τους. Το Twitter έχει κατηγορηθεί πως δεν κάνει αρκετά για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων και σε αυτό αναφέρθηκε ο CEO της εταιρίας στην πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN.

Ο Jack Dorsey ισχυρίστηκε πως το Twitter δεν έχει βρει ακόμα τρόπο εντοπισμού των ψευδών ειδήσεων και για αυτό το λόγο είναι απρόθυμο να αφαιρέσει άμεσα posts τα οποία ίσως να είναι ψευδή. Επανέλαβε τη δήλωση του επικεφαλής δημόσιας πολιτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο στην αρχή της χρονιάς πως “δεν είμαστε οι κριτές της αλήθειας”.

Πρόσθεσε πως η εταιρία είναι μικρή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της – εννοώντας προφανώς το Facebook – και δεν έχει τους πόρους να κυνηγά προσβλητικό περιεχόμενο. Επιπλέον, θα ήταν δύσκολο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών αν διέγραφε χρήστες απλά βάσει των συναισθημάτων του κόσμου μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αρνήθηκε σθεναρά οποιαδήποτε κατηγορία περί επιλογής υλικού βάσει των πολιτικών πεποιθήσεών του και τόνισε πως θέλει να παραμείνει ουδέτερος πάνω από όλα.