Αξονικοί τομογράφοι στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Για καθαρότερες εικόνες των περιεχομένων των αποσκευών
01 Αυγούστου 2018 07:45
Αξονικοί τομογράφοι στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Η Υπηρεσία Ασφαλείας Αεροδρομίων των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα σχέδια της για τοποθέτηση αξονικών τομογράφων στα αεροδρόμια της χώρας.

Η TSA δεσμεύεται πως θα φέρει την καλύτερη τεχνολογία για τη βελτίωση της ασφάλειας και τη βελτίωση της διαδικασίας ελέγχου. Η χρήση αξονικού τομογράφου θα βελτιώσει ουσιαστικά την ανίχνευση απειλών στα σημεία ελέγχου από την TSA. Αξιοποιώντας δυνατές  συνεργασίες με τη βιομηχανία, είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε γρήγορα νέες τεχνολογίες και να δούμε άμεση βελτίωση στην ασφάλεια. – David Pekoske, Διοικητής TSA

Οι αξονικοί τομογράφοι θα δώσουν ξεκάθαρη εικόνα των περιεχομένων μιας αποσκευής όντας πολύ πιο αποτελεσματικοί από τις ακτίνες Χ, ενώ και οι εικόνες μπορούν να περιστραφούν κατά 360 μοίρες. Οι χρόνοι αναμονής επίσης θα βελτιωθούν, αφού οι επιβάτες δε θα χρειάζεται να αφαιρούν πράγματα από τις τσάντες τους, όπως laptops και υγρά. Μέχρι το τέλος του έτους οι ΗΠΑ θα διαθέτουν 40 τομογράφους σε διάφορα αεροδρόμια, με τον αριθμό να φτάνει τους 145 μέχρι το τέλος του 2019.