Το Polestar 2 της Volvo έρχεται για να ανταγωνιστεί το Model 3 της Tesla

Προσιτό και με μεγάλη αυτονομία
25 Ιουλίου 2018 06:47
Το Polestar 2 της Volvo έρχεται για να ανταγωνιστεί το Model 3 της Tesla

Η Polestar είναι μία θυγατρική της Volvo, το παρακλάδι αν θέλετε της εταιρίας που ασχολείται με αυτοκίνητα επιδόσεων. Το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε ήταν υβριδικό, ωστόσο σύμφωνα με τον COO της εταιρίας, Jonathan Goodman, το επόμενο θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Σε μία συνέντευξή του στο Autocar, ο Goodman αποκάλυψε μερικά χαρακτηριστικά και το εύρος τιμής του νέου οχήματος, τα οποία το θέτουν απέναντι από το Tesla Model 3.

Το Polestar 2 λοιπόν θα έρθει με ιπποδύναμη 400 αλόγων, αυτονομία 560 χιλιομέτρων και τιμή που θα κυμαίνεται από τις £30.000 έως τις £50.000. Η επίσημη αποκάλυψή του αναμένεται στο Geneva Motor Show το Μάρτιο του 2019 και θα μοιάζει αρκετά με το concept 40.2 της Volvo που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Ο Goodman απέρριψε την ιδέα πως τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να έχουν εξωτικό σχεδιασμό ή να μοιάζουν φουτουριστικά. Αν είναι να γίνουν mainstream, πρέπει να μοιάζουν με συνηθισμένα αυτοκίνητα τα οποία θα οδηγήσει με την ίδια ευκολία ένας φοιτητής και ένας συνταξιούχος. “Είναι μία νέα αγορά και οι λόγοι αγοράς θα διαφέρουν. Οπότε πρέπει να είμαστε ένα brand που θα τους υποδέχεται όλους και να μην είμαστε επιλεκτικοί ή να τους κατακρίνουμε”.