Ξεχάστε τα βεγγαλικά, τώρα θα παραγγέλνετε πεφταστέρια 

Τεχνητή βροχή μετεωριτών κατά παραγγελία

Ξεχάστε τα βεγγαλικά, τώρα θα παραγγέλνετε πεφταστέρια

Τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά ανέκαθεν ήταν ένας εντυπωσιακός τρόπος εορτασμού ενός γεγονότος. Τι θα μπορούσε λοιπόν να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό; Πως θα σας φαινόταν μία βροχή από μετεωρίτες; Αυτό ακριβώς θέλει να κάνει μία ιαπωνική εταιρία, προσφέροντας “πεφταστέρια κατά παραγγελία”.

Η ALE με έδρα το Τόκιο, ισχυρίζεται πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξης δύο μικρο-δορυφόρων οι οποίοι θα απελευθερώνουν από τροχιά μικρά μπαλάκια, τα οποία μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα της Γης θα αναφλέγονται προσφέροντας έντονο φως και θα προσομοιώνουν έτσι τα γνωστά σε όλους μας πεφταστέρια. Οι δορυφόροι θα παραμείνουν σε τροχιά για δύο χρόνια με τον κάθε ένα να διαθέτει 400 μπαλάκια για εκτόξευση, τα οποία σύμφωνα πάντα με την εταιρία θα αρκούν για 20-30 events.

Η εταιρία έχει επενδύσει $20 εκατομμύρια σε ανάπτυξη, παραγωγή και εκτόξευση των δορυφόρων, οπότε η υπηρεσία κατά παραγγελίας πεφταστεριών σίγουρα δε θα είναι φτηνή. Η πρώτη τεχνητή βροχή μετεωριτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020.

0 comment(s)