Αρνητικά νέα για το Netflix μετά από πολύ καιρό

Δεν πέτυχε τους στόχους των επενδυτών
18 Ιουλίου 2018 04:30
Αρνητικά νέα για το Netflix μετά από πολύ καιρό

Τον τελευταίο καιρό είχαμε συνηθίσει να ακούμε τα καλύτερα για την πορεία του Netflix, από τα δισεκατομμύρια εσόδων που έχει μέχρι και τα τεράστια ποσά που διαθέτει η πλατφόρμα για την ανάπτυξη νέου αποκλειστικού περιεχομένου. Για αυτό και οι τελευταίες αναφορές είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Η εταιρία δεν κατάφερε να προσθέσει όσους νέους συνδρομητές περίμεναν οι αναλυτές, κάτι το οποίο αποδίδουν στην έλλειψη νέου περιεχομένου το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Το Netflix κατάφερε να προσθέσει 647.000 νέους συνδρομητές στην Αμερική και 4.47 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο, τη στιγμή που οι επενδυτές περίμεναν 1.23 και 5.11 εκατομμύρια. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 5 συνεχόμενα τρίμηνα που η εταιρία δεν πέτυχε τους στόχους της. Δεν ήταν μόνο η αδυναμία προσέλκυσης νέου κοινού που προβλημάτισε τους επενδυτές αλλά και η αδυναμία επίτευξης οικονομικών στόχων. Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου έφτασαν τα $3.91 δισεκατομμύρια ενώ ο αρχικός στόχος ήταν τα $3.94 δισεκατομμύρια.

Στελέχη του Netflix κατηγόρησαν εν μέρει και το παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου για την κακή πορεία της εταιρίας αυτό το τρίμηνο.