Οι χρήστες του TikTok ξόδεψαν ποσά ρεκόρ στην εφαρμογή

Η πρώτη εφαρμογή που φτάνει τα $10 δισεκατομμύρια
13 Ιανουαρίου 2024 10:51
Οι χρήστες του TikTok ξόδεψαν ποσά ρεκόρ στην εφαρμογή

Μία ανάλυση του Bloomberg στα ποσά που ξόδεψαν μέσα από εφαρμογές οι χρήστες για το 2023, αποκαλύπτει πως το TikTok βρίσκεται στην κορυφή. Συγκεκριμένα, τα έσοδα των εφαρμογών αυξήθηκαν κατά 11%, με τις video πλατφόρμες να αποτελούν τη ναυαρχίδα της αύξησης, ενώ τα games σημείωσαν πτώση 2% σε σχέση με το 2022.

Το TikTok λοιπόν βρίσκεται στην κορυφή, ξεπερνώντας τα $10 δισεκατομμύρια σε in-app πληρωμές και έγινε η πρώτη εφαρμογή που ξεπερνά αυτό το ποσό.

Το TikTok το κατάφερε αυτό αξιοποιώντας ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προσφέρουν χρήματα στους αγαπημένους τους δημιουργούς και live streamers.

Αντί για τα games λοιπόν, οι video εφαρμογές σημείωσαν τεράστια άνοδο το 2023, καθώς οι χρήστες πλήρωσαν περισσότερα για να παρακολουθούν περιεχόμενο δημιουργών και streamers. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των εφαρμογών παραμένουν οι διαφημίσεις, κατά 2/3.

Η ανάλυση έδειξε επίσης πως οι χρήστες παρέμειναν στο κινητό τους τηλέφωνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Ινδονησία έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά με 6 ώρες ημερησίως ανά χρήστη. Ο μέσος όρος για τις 10 μεγαλύτερες αγορές βρίσκεται στις 5 ώρες ημερησίως, σημειώνοντας αύξηση στις in-app αγορές κατά 3%.

Οι εφαρμογές με τα περισσότερα downloads ήταν το Shein και το Temu. Το Temu συγκεκριμένα ήταν η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads σε 125 χώρες!