Τώρα οι φωτογραφίες του διαστήματος θα είναι ακόμη καλύτερες

Με την βοήθεια του HAWK-I
13 Ιουλίου 2018 04:00
Τώρα οι φωτογραφίες του διαστήματος θα είναι ακόμη καλύτερες

Το τηλεσκόπιο Very Large Telescope (VLT) στην Χιλή θα εξοπλιστεί με μία νέα οπτική μονάδα που θα του επιτρέψει να φωτογραφίζει το σύμπαν με πολύ μεγαλύτερη ευκρίνεια και οπτική οξύτητα. Το VLT έβγαλε ήδη τις νέες φωτογραφίες με τα πανίσχυρα οπτικά φίλτρα και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Στην εικόνα φαίνεται το σύμπλεγμα αστέρων γνωστό ως RCW 38, που βρίσκεται σε απόσταση 5.500 ετών φωτός από την Γη. Κόκκινα και πορτοκαλί νεφελώματα αποτελούμενα από αστρική σκόνη λάμπουν, όσο φωτεινά λάμπουν και τα μπλε νεογέννητα αστέρια που περιβάλλουν. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια δοκιμής του High Acuity Wide-field K-band Imager (HAWK-I) και της νέας οπτικής μονάδας με το όνομα GRAAL.

Η οπτική μονάδα GRAAL θα είναι σε θέση να αντισταθμίζει τη διαστρέβλωση στις φωτογραφίες που προκαλείται από την γήινη ατμόσφαιρα. Στην συνέχεια το VLT και το HAWK-I θα μπορούν να φωτογραφίζουν το σύμπαν με τεράστια οπτική οξύτητα. Εδώ μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία του ίδιου αστρικού συμπλέγματος το 2009 και να καταλάβετε την διαφορά στην ποιότητα της εικόνας.