Ο Elon Musk στέλνει ομάδες στην Ταϊλάνδη για τον απεγκλωβισμό των παιδιών

Μηχανικοί της SpaceX και της Boring Company θα βοηθήσουν τις αρχές
07 Ιουλίου 2018 05:58
Ο Elon Musk στέλνει ομάδες στην Ταϊλάνδη για τον απεγκλωβισμό των παιδιών

Η υπόθεση με τα παγιδευμένα - εδώ και δύο εβδομάδες σχεδόν - παιδιά σε μια σπηλιά στην Ταϊλάνδη, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη, με χώρες και διασημότητες να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Στο προσκήνιο έρχεται και ο Elon Musk, προσφέροντας ομάδες μηχανικών από την SpaceX και την Boring Company.

Επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης είναι το Ναυτικό της Ταϊλάνδης, ενώ η επιχείρηση ήδη κόστισε τη ζωή σε έναν δύτη των ειδικών δυνάμεων. Τα ίχνη των 12 παιδιών μαζί με τον προπονητή τους χάθηκαν από τα τέλη Ιουνίου, εξερευνώντας το σύμπλεγμα σπηλαίων Than Luang στη βόρεια Ταϊλάνδη. Διασώστες ανακάλυψαν πως βρίσκονται ακόμα στη ζωή την Τρίτη και από τότε έχει αρχίσει ένας αγώνας με το χρόνο, καθώς τα επίπεδα οξυγόνου στη σπηλιά πέφτουν και η κακοκαιρία πλημμυρίζει όλο και περισσότερο το σύμπλεγμα.

Η ομάδα μηχανικών του Musk θα προσφέρει τις γνώσεις και τις ικανότητές της στις αρχές, βασισμένη ειδικότερα στις ανεπτυγμένες τεχνολογίες που έχει για το σκανάρισμα του υπεδάφους και την εμπειρία της στο άνοιγμα τούνελ. Δεν αποκλείεται ο Musk να στείλει και την ομάδα παραγωγής ενέργειας της Tesla που είχε στείλει μετά τον τυφώνα στο Πουέρτο Ρίκο για να υποστηρίξει τις ενεργειακές ανάγκες των ομάδων διάσωσης.