Δάσκαλος δημοτικού χρησιμοποιεί τα Nintendo Labo στο μάθημα

Ως εκπαιδευτική διαδικασία
03 Ιουλίου 2018 07:25
Δάσκαλος δημοτικού χρησιμοποιεί τα Nintendo Labo στο μάθημα

Τα Nintendo Labo μπορεί να φαίνονται ως παιχνίδια με την πρώτη ματιά, αλλά όπως και με τα περισσότερα gadgets, το πώς θα τα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από εσάς. Ο Chris McGivern, δάσκαλος δημοτικού στο Crawley της Αγγλίας σκέφτηκε ένα τρόπο χρήσης τους που εξυπηρετεί την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ένα από τα μαθήματα που διδάσκει περιλαμβάνει την ενασχόληση των μαθητών του με κατασκευή τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων Toy-Con, τα οποία έπειτα προσάρμοζαν ανάλογα τις ανάγκες του μαθήματος, για παράδειγμα να μεταφέρουν μπισκότα από το ένα σημείο στο άλλο. Ο McGivern αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα Labo, αφού σύμφωνα με αυτόν καλύπτουν την ανάπτυξη πολλών ικανοτήτων ταυτόχρονα, όπως σχεδιασμό, δημιουργικότητα και την κατανόηση της σωστής συχνότητας δόνησης των  Joy-Con ώστε να κινηθεί σωστά το όχημα.

Τα Nintendo Labo είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος να καλύψουμε τη διδακτέα ύλη. Η μαγεία του Nintendo Labo είναι να ταιριάξεις ένα προϊόν με τη δυνατότητα να κατασκευάσεις, να παίξεις και να ανακαλύψεις, με έναν ευφάνταστο τρόπο – και ο ενθουσιασμός των παιδιών για το προϊόν είναι μόνο το πρώτο βήμα. Έπειτα έρχεται η ενθάρρυνση της συνεργασίας, ο διαμοιρασμός ιδεών και στο τέλος η δοκιμή όλων αυτών.