Αυτό θα είναι το νέο υπερηχητικό τζετ της Boeing

Ικανό για Mach 5
01 Ιουλίου 2018 07:00
Αυτό θα είναι το νέο υπερηχητικό τζετ της Boeing

Οι υπερηχητικές εμπορικές πτήσεις τελείωσαν μαζί με το περίφημο Concorde. Έκτοτε οι κατασκευαστές ψάχνουν νέα designs για να φέρουν ξανά στο προσκήνιο την υπερηχητική πτήση. Το νέο concept της Boeing φαντάζει άκρως εντυπωσιακό αγγίζοντας το Mach 5 ή αλλιώς 6.174 χλμ/ώρα. Ο μυτερός σχεδιασμός του και τα δελτοειδή φτερά του θα του επιτρέπουν να διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό σε μόλις τρεις ώρες.

Ο σχεδιασμός επιτρέπει και ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτές του Mach 5, ωστόσο μια μεγαλύτερη ταχύτητα θα απαιτούσε και πιο ανεπτυγμένους κινητήρες και υλικά, αλλά προς το παρόν δεν αξίζει η προσπάθεια.

Το αεροσκάφος αυτό θα σας επιτρέψει να διασχίσετε τον ωκεανό και να επιστρέψετε πίσω σε μία μέρα, κάτι το οποίο αποζητούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Οπότε γιατί να ξεπεράσουμε αυτά τα όρια και να το κάνουμε περίπλοκο; Ο κόσμος δεν είναι αρκετά μεγάλος για να πάμε ταχύτερα από το Mach 5. – Kevin Bowcutt, επικεφαλής επιστήμονας της Boeing

Οι διαστάσεις του αεροσκάφους δεν έχουν οριστικοποιηθεί, αλλά είναι σίγουρο πως θα είναι μεγαλύτερο από ένα συμβατικό business jet, μικρότερο όμως από ένα Boeing 737. Θα χωρά 100 επιβάτες και θα πετά σε υψόμετρο 29 χιλιομέτρων, 10 χιλιόμετρα παραπάνω από το θρυλικό Concorde. Να σημειώσουμε πως τα συμβατικά αεροπλάνα κινούνται σε υψόμετρο 10.000 μέτρων. Το αεροσκάφος παραμένει μέχρι στιγμής ένα concept και η Boeing σημειώνει πως η ανάπτυξή του μπορεί να διαρκέσει έως και 30 χρόνια.