Microsoft Healthcare | Το νέο τμήμα της εταιρίας εστιάζει στον τομέα της υγείας

Ο Joshua Mandel αναλαμβάνει χρέη Chief Architect του εγχειρήματος
29 Ιουνίου 2018 05:15
Microsoft Healthcare | Το νέο τμήμα της εταιρίας εστιάζει στον τομέα της υγείας

Η τεχνολογία, αλλά και η υγεία αποτελούν δύο βιομηχανίες που - κακά τα ψέμματα - έχουν άμεσες σχέσεις μεταξύ τους. Η εξέλιξη της δεύτερης είναι άρτια συνδεδεμένη με εκείνη της πρώτης, ενώ η ίδια σημειώνει εκθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης παρακινούμενη ως επί το πλείστον από ιατρικούς (ή παραϊατρικούς) σκοπούς. Ελέω αυτού, η άνθηση των έξυπνων φορητών συσκευών καταγραφής και παρακολούθησης (τύπου wearable) γνώρισε και γνωρίζει ακόμη εξαιρετική πορεία, με ολοένα και περισσότερα μεγάλα ονόματα του κλάδου να παρουσιάζουν στην αγορά τις προτάσεις τους. Εκτός του hardware παραταύτα, σημαντικό ρόλο στον εν λόγω τομέα παίζουν παράλληλα τόσο το software που υποκινεί το υλικό, όσο και τα εργαλεία που βοηθούν στην ανάπτυξη του. Σε μία όχι και τόσο άξαφνη κίνηση λοιπόν, μια εκ των μεγαλυτέρων κατασκευαστών software παγκοσμίως, ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες το νέο της πόνημα.

Λόγος για το Microsoft Healthcare, ένα ολόφρεσκο τμήμα που σχεδιάστηκε με πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων, αλλά και cross-company στρατηγικών που αφορούν τη βελτιστοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και την ώθηση της εξέλιξης των βιοεπιστημών. Η θέση του Chief Architect όλου του εγχειρήματος έχει ανατεθεί στον Joshua Mandel, ο οποίος όπως δηλώνει ένθερμη η εταιρία βρέθηκε να ηγείται διαφόρων εφάμιλλων θέσεων, ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί και το έργο του Jim Weinstein, ο οποίος έχοντας αναλάβει στο παρελθόν χρέη CEO και προέδρου των Dartmouth-Hitchcock και Dartmouth-Hitchcock Health, παραλαμβάνει τώρα τον τίτλο του VP του τμήματος.

Στον πιο πρόσφατο ρόλο του, ο Τζος οδήγησε το οικοσύστημα πληροφορικής σχετικά με την υγεία στο Verily (βλ. Google Life Sciences). Είναι μέλος του ερευνητικού προσωπικού στο Πρόγραμμα Υπολογιστικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, όπου εργάστηκε παράλληλα ως επικεφαλής της SMART Health IT, όντας επίσης επισκέπτης επιστήμονας στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ της Βιοϊατρικής Πληροφορικής. - Microsoft's Blog Post

Δε γνωρίζουμε επίσημα πιο θα είναι το κύριο έργο του ομώνυμου Healthcare, αν μη τι άλλο βέβαια δείχνει έμπρακτα πως η Microsoft πιστεύει στο μέλλον των τεχνολογιών σχετικών με την υγειονομική περίθαλψη.