Microsoft και Razer συνεργάζονται για πληκτρολόγιο και ποντίκι στο Xbox

Έρχονται μέσα στη χρονιά
26 Ιουνίου 2018 06:43
Microsoft και Razer συνεργάζονται για πληκτρολόγιο και ποντίκι στο Xbox

Η υποστήριξη πληκτρολογίου και ποντικιού για το Xbox είναι κάτι που η Microsoft κάνει tease χρόνια, αλλά τώρα ίσως να φτάσαμε επιτέλους σε αυτό το σημείο. Όπως αναφέρει το Windows Central, η Microsoft έχει ξεκινήσει να ενημερώνει τους developers για αυτή την κίνηση, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε μια συνεργασία της εταιρίας με την Razer για Chroma RGB υποστήριξη στα Xbox games. Η Razer θα επιτρέψει στους developers πρόσβαση στο API και τα πρώτα games που θα υποστηρίζουν Chroma θα έρθουν με τη φθινοπωρινή αναβάθμιση του Xbox.

Επιπλέον έρχονται ποντίκια και πληκτρολόγια αποκλειστικά για το Xbox. Ερωτήματα τίθενται για ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στα multiplayer games, ωστόσο η Microsoft θα επιτρέψει στους developers να ανιχνεύουν αν ένα πληκτρολόγιο ή ποντίκι είναι παρών στο Xbox One και ίσως να ταιριάζει τους παίκτες μεταξύ τους μόνο αν χρησιμοποιούν παρόμοιο εξοπλισμό. Ουσιαστικά η Microsoft θα προσφέρει τα εργαλεία, αλλά η ισορροπία των παιχνιδιών θα είναι θέμα του developer.

Τα ποντίκια που θα υποστηρίζονται θα είναι και ασύρματα, με το ασύρματο dongle να συνδέεται στη θύρα του Xbox. Bluetooth και εξειδικευμένοι drivers ποντικιών δε θα υποστηρίζονται αρχικά. Οι developers θα μπορούν επίσης να ανιχνεύουν και να μπλοκάρουν αξεσουάρ τα οποία μιμούνται τα controllers.