To Red Rover είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση του Άρη

Χρησιμοποιήθηκαν αληθινές σαρώσεις του πλανήτη
25 Ιουνίου 2018 04:30
To Red Rover είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση του Άρη

Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ πως θα είναι πραγματικά το περιβάλλον στον Κόκκινο Πλανήτη, ο Alan Chan δημιούργησε ένα βιντεοπαιχνίδι στο οποίο με την χρήση ενός rover μπορείτε να περιηγηθείτε στην επιφάνεια του. Μόνο που δεν πρόκειται για περιβάλλον που απλά έχει μια κόκκινη πετρώδη επιφάνεια που αναπαριστά τον Άρη, αλλά μιλάμε για μια πλήρη προσομοίωση του πλανήτη που βασίζεται σε σαρώσεις μέσω δορυφόρου.

Ο Alan Chan κατάφερε να δημιουργήσει επιτυχώς την επιφάνεια του γειτονικού πλανήτη χρησιμοποιώντας δεδομένα του Mars Orbiter της NASA για οδηγό του, σε συνδυασμό με δεδομένα από άλλους δορυφόρους αλλά και από το έδαφος. Αρχικά το project ξεκίνησε καθαρά για προσωπική χρήση του Chan, αλλά στη συνέχεια σκέφτηκε να το διαθέσει στο Steam πιστεύοντας ότι μπορεί να υπάρχει κόσμος που μπορεί να ενδιαφέρεται για τον Άρη.

Βέβαια πιο εύκολα θα μπορούσε να το πει κανείς driving simulator παρά παραδοσιακό βιντεοπαιχνίδι. Δεν υπάρχουν αποστολές ή κάποιος σκοπός πέραν της εξερεύνησης του περιβάλλοντος χώρου. Και για όσους θέλουν να βυθιστούν πραγματικά μέσα σε έναν εξωγήινο κόσμο μπορούν να το κάνουν με την χρήση ενός VR headset. Μπορείτε να βρείτε το Red Rover στο Steam έναντι 3,99€.