H L’Oréal κατασκεύασε UV αισθητήρα για τα νύχια των γυναικών

Θα ανιχνεύει την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία
25 Ιουνίου 2018 04:00
H L’Oréal κατασκεύασε UV αισθητήρα για τα νύχια των γυναικών

Τα προϊόντα τεχνολογίας που κατασκευάζονται από εταιρίες καλλυντικών που απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες δεν είναι πολλά, για αυτό και το UV Sense προκαλεί εντύπωση. Ωστόσο εκτός του ότι ανήκει σε μια κατηγορία προϊόντων τεχνολογίας που απευθύνεται σε γυναίκες, το UV Sense αποτελεί και ένα τεχνολογικό αριστούργημα. H ανάπτυξή του είχε ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς, τώρα όμως ήρθε η ώρα που θα δούμε το πραγματικό προϊόν. Η κατασκευή ενός τόσο μικρού αισθητήρα υπεριώδους ακτινοβολίας που θα μπορεί μάλιστα να περνάει απαρατήρητος λόγω της αισθητικής του, δεν είναι μικρό κατόρθωμα.

Το UV Sense λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα smartphone για να σας ενημερώνει για τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας. Η εφαρμογή του θα γίνεται με μια κόλλα που θα υπάρχει στην συσκευασία, με το καλύτερο μέρος για εφαρμογή να είναι στο νύχι του αντίχειρα. Τα δεδομένα θα μεταφέρονται ασύρματα στο τηλέφωνο χρησιμοποιώντας near-field communication (NFC), το οποίο θα φορτίζει με αυτόν τον τρόπο το UV Sense.

Το προϊόν θα κυκλοφορήσει στην Αμερική αυτό το καλοκαίρι σαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με την εταιρία να συνεχίζει τις δοκιμές και τους ελέγχους σε συνεργασία με δερματολόγους για να βελτιώσει την ακρίβεια και την εμπειρία χρήσης. Αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως ως εμπορικό προϊόν το 2019.