Ο Falcon Heavy της SpaceX θα μεταφέρει στρατιωτικούς δορυφόρους

Ξεκινά το 2020
23 Ιουνίου 2018 07:00
Ο Falcon Heavy της SpaceX θα μεταφέρει στρατιωτικούς δορυφόρους

Η SpaceX εξασφάλισε το πρώτο της συμβόλαιο μεταφοράς σε τροχιά απόρρητου στρατιωτικού εξοπλισμού με το νέο της πύραυλο Falcon Heavy. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ επέλεξαν το νέο θηρίο της SpaceX για να θέσουν τον AFSPC-52 δορυφόρο σε τροχιά το φθινόπωρο του 2020. Πηγές αναφέρουν πως ο λόγος επιλογής του Falcon Heavy ήταν τελικά το κόστος, καθώς η εναλλακτική της σύμπραξης Boeing και Lockheed Martin, Delta IV Heavy, θα κόστιζε περισσότερα.

Το κόστος κάθε απόρρητης αποστολής με τον Falcon Heavy ανέρχεται στα $130 εκατομμύρια, περισσότερα από μία μη-διαβαθμισμένη εκτόξευση με τον ίδιο πύραυλο αλλά σημαντικά χαμηλότερα από τα $350 εκατομμύρια που θα κόστιζε η εκτόξευση ενός Delta IV Heavy.

Η SpaceX τιμάται από την επιλογή της Πολεμικής Αεροπορίας του Falcon Heavy για την αποστολή AFSPC-52. Εκ μέρους όλων των εργαζομένων, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πολεμική Αεροπορία για την πιστοποίηση του Falcon Heavy, παραχωρώντας μας αυτή την τόσο σημαντική αποστολή και για την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία μας. Η SpaceX χαίρεται να συνεχίσει να προσφέρει στον Αμερικανό φορολογούμενο τις πιο συμφέρουσες αξιόπιστες υπηρεσίες εκτόξευσης για τις κρίσιμες διαστημικές αποστολές εθνικής ασφάλειας. – Gwynne Shotwell, COO και Πρόεδρος της SpaceX