Νέα θρησκεία που θα βασίζεται στην τεχνολογία του blockchain 

Μετά την A.I., σειρά του blockchain να αποκτήσει θρησκεία

Νέα θρησκεία που θα βασίζεται στην τεχνολογία του blockchain

Περίεργο και ταυτόχρονα χιουμοριστικό ακούγεται το γεγονός ότι μια θρησκεία που θα βασίζεται στην τεχνολογία του blockchain βρίσκεται αυτήν την στιγμή υπό ανάπτυξη. Ο ιδρυτής της είναι ο Matt Liston πρώην CEO του Augur, μιας πλατφόρμας προβλέψεων βασισμένη στο blockchain. O Liston αποχώρησε από το Augur μηνύοντάς το μάλιστα και ζητώντας του $152 εκατομμύρια.

Έπειτα προχώρησε στη δημιουργία της blockchain θρησκείας του την οποία αποκαλεί 0xΩ (μηδέν επί ωμέγα;). Η αποκάλυψη έγινε στις 19 Μαΐου στη Νέα Υόρκη όπου και μοίρασε 40 έγγραφα που τα αποκαλούσε “flame paper”, όπου ο Liston περιγράφει τον τρόπο που θα ήθελε η 0xΩ να λειτουργεί. Η βασική ιδέα είναι ότι η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να εξαλείψει την ύπαρξη μιας αρχής ή εξουσίας στη θρησκεία.

Ο Liston αν και ιδρυτής της θρησκείας δε θέλει να έχει κάποιον ηγετικό ρόλο σε αυτήν καθώς απαρνείται και τα όποια παρατσούκλια του αποδίδουν, όπως Cryptsiah και Cryptophet. Επίσης πιστεύει ακόμη πως και οι υπάρχουσες θρησκείες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ανερχόμενη τεχνολογία του blockchain. Μετά την τεχνητή νοημοσύνη τώρα και το blockchain θα αποκτήσει τη δικιά του θρησκεία.

3 comment(s)

End of content

No more pages to load