Η SEGA ετοιμάζει και επίσημα blockchain παιχνίδι

Παραχωρώντας ένα από τα IPs της
30 Σεπτεμβρίου 2022 16:14
Η SEGA ετοιμάζει και επίσημα blockchain παιχνίδι

Όπως μεταφέρει το γνωστό ιαπωνικό μέσο 4Gamer, η SEGA ανακοίνωσε και επίσημα τη συνεργασία της με την εγχώρια blockchain εταιρία Double Jump Tokyo, μαζί με την οποία θα αναπτύξει το πρώτο της παιχνίδι που θα αξιοποιεί την αμφιλεγόμενη τεχνολογία.

Μάλιστα, η SEGA θα παραχωρήσει ένα αρκετά γνωστό IP της, το Sangokushi Taisen. Πρόκειται για μια real-time strategy σειρά που απολαμβάνουν κυρίως οι παίκτες στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, συλλέγοντας κάρτες που μπορούν έπειτα να χρησιμοποιούν στον χώρο του παιχνιδιού για να φανούν στο πεδίο της μάχης. Το νέο κεφάλαιο του franchise θα αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από την Double Jump Tokyo, με τη SEGA να δίνει απλά το IP της.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα χρησιμοποιείται η blockchain τεχνολογία, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε να κάνουμε με NFTs. Ενδεχομένως η ιδιοκτησία της κάθε κάρτας που έχει ο παίκτης να επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο. Ομοίως δε γνωρίζουμε ούτε την ημερομηνία, ούτε τις πλατφόρμες κυκλοφορίας του νέου Sangokushi Taisen.

Αξίζει να σημειωθεί πως η SEGA φαίνεται να εξετάζει εδώ και καιρό την ιδέα των NFTs, αφού στις αρχές της χρονιάς είχε καταχωρήσει και το trademark ‘Sega NFT’. Βέβαια, ίσως και να μην είναι η καλύτερη στιγμή για τέτοιες επενδύσεις, αφού όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, η αγορά των NFTs σχεδόν έχει καταρρεύσει, καταγράφοντας δραματική μείωση πωλήσεων. Περισσότερα σχετικά με την πορεία της τους τελευταίους μήνες μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.