Η Samsung ανοίγει ερευνητικό κέντρο στον Καναδά

Έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης
30 Μαΐου 2018 04:45
Η Samsung ανοίγει ερευνητικό κέντρο στον Καναδά

Αδιαμφισβήτητα πλέον, ο Καναδάς έχει γίνει η Μέκκα των ερευνητικών κέντρων που ειδικεύονται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Η έκρηξη ανάπτυξης που γνωρίζει θα μπορούσε να παρομοιαστεί μόνο με εκείνη της Bay Area (aka. Silicon Valley) τα '70s - της εποχής που άνθησε η βιομηχανία των προσωπικών υπολογιστικών συστημάτων. Ο κρατικός της προϋπολογισμός αφιέρωσε μάλιστα το περασμένο έτος περίπου $125 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη μια εθνικής στρατηγικής σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν, το ότι το SRA (abbr. Samsung Research America) τμήμα της Samsung επέλεξε το Τορόντο του Καναδά για να φιλοξενήσει το ερευνητικό του κέντρο.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο εργαστήρι τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας σε βορειοαμερικάνικο έδαφος. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά (και συνάδει απόλυτα, με) τη συνέντευξη που έδωσε ο CEO της Samsung, Kim Hyun-suk παρουσιάζοντας το ολιστικό πλάνο της εταιρίας να ενσωματώσει την ανανεωμένη ψηφιακή βοηθό της, Bixby 2.0 σε κάθε είδους έξυπνη συσκευή. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: σκοπός του κέντρου έρευνας να ενσωματώσει την AI σε μια εκτενή γκάμα προϊόντων, από αυτοοδηγούμενα οχήματα, μέχρι έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές.

Την καθοδήγηση της ομάδας έχει αναλάβει ο Dr. Sven Dickinson, πρώην πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Τορόντο, ο οποίος ειδικεύεται στην ψηφιακή αναγνώριση αντικειμένων. Η τοποθέτηση του κέντρου στην εν λόγω περιοχή θα επιτρέψει στην Samsung να βρεθεί αρκετά κοντά σε πλήθος startup εταιριών, καθώς και πανεπιστήμια με τα οποία έχει ήδη τεχνολογικούς δεσμούς, αφού η ίδια δε δίστασε να δικαιολογήσει την απόφασή της με την εξής καυστική φράση: "έχει να κάνει με το (που βρίσκεται το) ταλέντο".