Τα σχέδια του Jeff Bezos για τη Σελήνη

Μεταφορά της βαριάς βιομηχανίας της Γης στο φεγγάρι
28 Μαΐου 2018 08:32
Τα σχέδια του Jeff Bezos για τη Σελήνη

Τη διάθεση του Jeff Bezos να επιστρέψει ο άνθρωπος στη Σελήνη τη γνωρίζουμε, ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή του στο GeekWire αποκαλύπτει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα σχέδια του για αυτό το εγχείρημα. Όπως δήλωσε, θέλει η Blue Origin να συνεργαστεί με την NASA και την ESA για να δημιουργήσει μία μόνιμη βάση στη Σελήνη. Η Blue Origin αναμένεται να εκτοξεύσει το Blue Moon lander στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Θέλει επίσης να δημιουργήσει μία ολόκληρη αποικία στο φεγγάρι, σημειώνοντας πως είναι αρκετά κοντά σε απόσταση, ενώ διαθέτει και νερό το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε αέρα για τη διαβίωση των αποίκων και καύσιμο για τους πυραύλους.

Ωστόσο σκέφτεται και λίγο παραπέρα…”Βλέπει” τη βαριά βιομηχανία της Γης να μετακομίζει στη Σελήνη και σε αστεροειδείς μέσα σε μερικές δεκαετίες βασιζόμενη στην ηλιακή ενέργεια, με τη Γη να μετατρέπεται σε πλανήτη μόνο για διαβίωση και ελαφρές βιομηχανικές εργασίες. Είναι ο μόνος τρόπος όπως ισχυρίζεται να αντέξει ο πλανήτης μας τη συνεχή αύξηση στη ζήτηση ενέργειας.

Θα πρέπει να αφήσουμε αυτόν τον πλανήτη. Θα τον αφήσουμε και αυτό θα κάνει τον πλανήτη καλύτερο. Θα ερχόμαστε και θα φεύγουμε και αυτοί που θέλουν να μείνουν θα μείνουν. Η Γη δεν είναι καλό μέρος για βαριά βιομηχανία. Μας βολεύει τώρα. Αλλά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον – μιλάω για δεκαετίες, ίσως 100 χρόνια – θα είναι ευκολότερο να κάνουμε πολλά από αυτό που κάνουμε τώρα στο διάστημα, επειδή θα έχουμε πολύ ενέργεια.