Τώρα μπορείτε να πάρετε μια γεύση από αυτούς τους μακρινούς πλανήτες

Με το Exoplanet Travel Bureau
27 Μαΐου 2018 05:15
Τώρα μπορείτε να πάρετε μια γεύση από αυτούς τους μακρινούς πλανήτες

Εάν ποτέ έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν να βρίσκεστε σε έναν μακρινό πλανήτη και να δείτε το ηλιοβασίλεμα άλλων κόσμων η NASA σας έχει την λύση. Όχι δεν πρόκειται για μια υπόσχεση πως κάποια μέρα όλο αυτό θα γίνει πραγματικότητα, αλλά για έναν προσομοιωτή που σας επιτρέπει να ρίξετε μια ματιά σε έναν πολύ μακρινό πλανήτη.

Το Exoplanet Travel Bureau σας δίνει κάποιες τοποθεσίες και απλά με ένα κλικ μπορείτε να διαλέξετε μία από αυτές και αμέσως θα βυθιστείτε στην άγρια ομορφιά ενός εξωγήινου κόσμου. Ανάμεσα στους πλανήτες που υπάρχουν διαθέσιμοι είναι και ο Trappist-1e, ένας πλανήτης με σιδερένιο πυρήνα και έναν κατακόκκινο ουρανό. Ενναλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε τον Kepler-16b σε απόσταση 200 ετών φωτός απο την Γη, ο μεγαλύτερος πλανήτης που έχουμε ανακαλύψει ο οποίος περιστρέφεται γύρω από δυο αστέρια.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας για αυτούς τους εξωπλανήτες είναι περιορισμένα, κάτι που αναγράφεται και στις οθόνες σας όταν τους επισκεφθείτε. Οι εικόνες βασίζονται στις εκτιμήσεις των καλλιτεχνών με αυτά τα λίγα στοιχεία που διαθέτουμε. Μπορείτε να εξερευνήσετε όλους αυτούς τους μακρινούς πλανήτες εδώ.