Σειρά μαθημάτων στην Α.I. προσφέρει το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι

Και μάλιστα εντελώς δωρεάν σε όλους
22 Μαΐου 2018 04:15
Σειρά μαθημάτων στην Α.I. προσφέρει το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι

Το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι στην Φινλανδία ξεκίνησε μια σειρά online μαθημάτων που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και ανοιχτά σε οποιονδήποτε θέλει να τα παρακολουθήσει. Σε αντίθεση με το προπτυχιακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου Carnegie Mellon που θέλει να δημιουργήσει ειδικούς στον τομέα, το συγκεκριμένο απλά θα προσπαθεί να διδάξει κάποια βασικά πράγματα σε όσους ενδιαφέρονται.

Το πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την εταιρία Reaktor είπαν πως θέλουν να κάνουν την Φινλανδία πρόδρομο της εν λόγω τεχνολογίας, για αυτό δημιούργησαν το πρόγραμμα μαθημάτων ανοιχτό προς όλους. Στέλεχος της Reaktor δήλωσε πως η Α.Ι. ήδη βρίσκεται παντού γύρω μας, επηρεάζοντας τις ζωές μας.

Η ύλη του προγράμματος ξεκινάει καθορίζοντας τί είναι η τεχνητή νοημοσύνη και πως μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων. Στην συνέχει αναφέρονται οι χρήσεις τις Α.Ι. αυτήν τη στιγμή στον κόσμο αλλά και το πώς λειτουργεί το machine learning και τα νευρωνικά δίκτυα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου 30 ώρες. Εννοείται πως η πιστοποίηση ολοκλήρωσης του προγράμματος δεν έχει κάποια ουσιαστική αξία σαν πτυχίο αφού ο σκοπός του είναι κυρίως να ενημερώσει παρά να εξειδικεύσει.