Το Galaxy Note 9 θα έρθει με την Bixby 2.0

Ο διευθύνων του A.I. τμήματος της εταιρίας αποκαλύπτει
19 Μαΐου 2018 05:00
Το Galaxy Note 9 θα έρθει με την Bixby 2.0

Οι φήμες γύρω από την επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy Note 9 δεν έχουν τέλος, αφού πλήθος από αβάσιμες και μη εικασίες καταιγίζουν καθημερινά τα τεχνολογικά, διαδικτυακά νέα. Αν λοιπόν μεταξύ όλων αυτών υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που μπορεί - τρόπον τινά - να επιβεβαιωθεί από τώρα, δεν είναι άλλο από την επόμενη μεγάλη έκδοση της Bixby, της ιδιόκτητης ψηφιακής βοηθού της εταιρίας.

Όπως αναφέρει το 'The Korea Herald', ο Διευθύνων του Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης της Samsung, Gray G. Lee αποκάλυψε στον τύπο ότι το Note 9 επρόκειτο να ενσωματώνει μια καθόλα βελτιωμένη έκδοση της virtual-assistant. Αν και ο ίδιος δεν μπήκε σε λεπτομερείς, η Bixby 2.0 αναμένεται να φέρει βελτιωμένη επεξεργασία φυσικής γλώσσας, καλύτερη αντίσταση στο θόρυβο του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και αισθητά ταχύτερους χρόνους απόκρισης.

Δεδομένων των προβλημάτων που γνώρισε στο παρελθόν το εν λόγω τμήμα της εταιρίας, αβέβαιο παραμένει το αν ψηφιακή βοηθός θα σταθεί αντάξια των προσδοκιών, πόσο μάλλον σε μια αγορά όπου ο ανταγωνισμός (βλ. Google Assistant, Alexa & Siri) όχι μόνο βρίσκεται ενσωματωμένος σε συσκευές εκτός του πλαισίου των κινητών τηλεφώνων (πχ. Smart Speakers), αλλά παράλληλα έχει κάνει ήδη εκπληκτικά βήματα προόδου.