Elon Musk: Α και παρεμπιπτόντως, κατασκευάζω ένα cyborg δράκο

Άλλο ένα μυστηριώδες tweet από τον CEO της SpaceX
26 Απριλίου 2018 09:12
Elon Musk: Α και παρεμπιπτόντως, κατασκευάζω ένα cyborg δράκο

Ο Elon Musk μας έχει συνηθίσει σε “τρελές” ιδέες τις οποίες τις ανακοινώνει στο Twitter πριν αυτές γίνουν πραγματικότητα, αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε αν πραγματικά εννοεί αυτό που λέει ή απλά αστειεύεται. Πρόσφατα παραδείγματα, το ότι θα στείλει ένα Tesla στο διάστημα, το ότι θα πουλήσει φλογοβόλα κλπ.

Το πιο πρόσφατο tweet του που έκανε τους πάντες να το διαβάσουν δεύτερη φορά για να σιγουρευτούν πως διάβασαν σωστά, αναφέρει σε χαλαρό, καθημερινό ύφος:

A και παρεμπιπτόντως, κατασκευάζω έναν cyborg δράκο.

Τι μπορεί να εννοεί με αυτή τη μυστηριώδη δήλωση ο Elon Musk; Πολλοί έσπευσαν να υποστηρίξουν πως πρόκειται για καινούριο προϊόν της Boring Company, μετά τα καπέλα και τα φλογοβόλα. Ωστόσο αρκετοί συνέδεσαν τη δήλωση με την SpaceX.

Το μόνο αντικείμενο που ονομάζεται Dragon σε όλες τις εταιρίες του Musk, είναι η διαστημική κάψουλα που εκτελεί τις μετακινήσεις φορτίων (και σύντομα αστροναυτών) στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η δήλωση του Musk ερμηνεύεται από κάποιους πως η Dragon κάψουλα θα αναβαθμιστεί με τεχνητή νοημοσύνη και ίσως κάποιου είδους interface "ανθρώπινου εγκεφάλου - υπολογιστή" όπως το Neuralink.

Την αλήθεια θα τη μάθουμε μάλλον σύντομα, μέχρι τότε όμως, εσείς τι πιστεύετε πως εννοεί ο Musk με το Cyborg Dragon;