SpaceX | Ο BFR θα κατασκευαστεί στο λιμάνι του Los Angeles

Ο Δήμαρχος της περιοχής αποκαλύπτει με tweet
19 Απριλίου 2018 04:25
SpaceX | Ο BFR θα κατασκευαστεί στο λιμάνι του Los Angeles

Ύστερα της επιτυχημένης πορείας του Falcon Heavy, δεν ήταν παρά θέμα χρόνου έως ότου η SpaceX θα περνούσε ενεργά στο επόμενο project της. Λόγος φυσικά για το BFR (βλ. Big F***** Rocket), όπου όπως έχει κάνει γνωστό πάμπολλες φορές θα είναι αισθητά ισχυρότερο του προκατόχου του. Ο 354 μέτρων ύψους πύραυλος θα είναι μεταξύ άλλων σε θέση να μεταφέρει έως και 50 τόνους φορτίου, σχεδόν το διπλάσιο δηλαδή από εκείνο του Falcon Heavy. Πιστή λοιπόν στο χρονοδιάγραμμά της, η εταιρία του Elon Musk επέτρεψε στις δημοτικές αρχές να γνωστοποιήσουν τα όσα γνωρίζουν.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος του Los Angeles, Eric Garcetti δήλωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter ότι η SpaceX "ξεκινά την κατασκευή του Big Falcon Rocket" στην πόλη του. Στην ίδια δημοσίευση συνέχισε γράφοντας: "Το εν λόγω όχημα κρατά την υπόσχεση, του να μεταφέρει την ανθρωπότητα πιο βαθιά στο διάστημα από ποτέ".

Το συμβόλαιο της διαστημικής εταιρίας περιλαμβάνει την τριανταετούς αδειοδότηση 73 περίπου τετραγωνικών μέτρων του λιμανιού της περιοχής, όπου η ίδια δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του BFR. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη παρουσία της SpaceX στο LA, αφού η επιχείρησή της σχετικά με την ανάκτηση της δυτικής ακτής τρέχει εκεί από το 2012. Σύμφωνα με τις αναφορές πολιτών, η εταιρία έχει ξεκινήσει ήδη να μεταφέρει εξοπλισμό προς εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής της, ενώ περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να έχουμε στις ερχόμενες ημέρες από επίσημη ανακοίνωση της ίδιας.