Sony Xperia XZ2 Premium: Οθόνη 4K και διπλή οπίσθια κάμερα

Φωτογραφίες με ISO 51200
17 Απριλίου 2018 04:15
Sony Xperia XZ2 Premium: Οθόνη 4K και διπλή οπίσθια κάμερα

Μόλις δυο μήνες έχουν περάσει από την αρχική αποκάλυψη του Sony Xperia XZ2 και XZ2 Compact και εταιρία αποφάσισε να κυκλοφορήσει το νέο, ακόμα καλύτερο Xperia XZ2 Premium. Το νέο τηλέφωνο πρόκειται για το μεγαλύτερο, δυνατότερο αδερφό της σειράς, με καλύτερα χαρακτηριστικά και σαφώς αυξημένη τιμή. Η Sony αναβάθμισε πολλά χαρακτηριστικά σε σχέση με βασικό μοντέλο τα οποία συμπεριλαμβάνουν την οθόνη, την κάμερα, την μπαταρία και τη μνήμη RAM.

Το κύριο selling point του καινούριου Android smartphone της Sony είναι η ελάχιστα μεγαλύτερη σε διάσταση 4K ανάλυσης οθόνη, η οποία υπόσχεται εξαιρετική εικόνα σε σχέση με την HD+ του βασικού μοντέλου καθώς και οι κάμερες στην πίσω πλευρά του. Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν αναπαραγωγή HDR περιεχομένου και το καινούριο σύστημα δόνησης της εταιρίας, που προσφέρει καλύτερη εμπειρία θέασης συνδυάζοντας τα δρώμενα της οθόνης με ειδικές δονήσεις.

Σε αντίθεση με το απλό μοντέλο, το Premium έρχεται εξοπλισμένο με δυο οπίσθιες κάμερες οι οποίες θέλουν να εντυπωσιάσουν. Ο συνδυασμός που προτίμησε η εταιρία είναι μεταξύ ενός πολύχρωμου 19 megapixel φακού και ενός μονόχρωμου στα 12 megapixel. Η χρήση του μονόχρωμου φακού θα γίνεται για τη βελτίωση των λεπτομερειών των φωτογραφιών καθώς και στη λήψη των πορτρέτων που η Sony ονομάζει Bokeh mode. Οι αισθητήρες θα είναι σε θέση να τραβούν φωτογραφίες σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό φτάνοντας έως και τα 51200 ISO, ενώ κατά τη λήψη βίντεο αγγίζουν τα 12800 ISO.

Για να μπορέσει το κινητό να υποστηρίξει τις παραπάνω βελτιώσεις, η Sony αποφάσισε να αυξήσει το μέγεθος της μπαταρίας, η οποία αγγίζει τα 3540mAh καθώς και την μνήμη RAM στα 6GB. Επεξεργαστικά, το Premium δεν δέχτηκε κάποια αλλαγή και κράτησε τον Snapdragon 845.