To 2021 η εκτόξευση του πρώτου πολυτελούς διαστημικού ξενοδοχείου

Το κάθε ταξίδι θα κοστίζει $10 εκατομμύρια
10 Απριλίου 2018 04:44
To 2021 η εκτόξευση του πρώτου πολυτελούς διαστημικού ξενοδοχείου

Στο πρόσφατο Space 2.0 Summit που έλαβε χώρα στο  San Jose της California, η Orion Span αποκάλυψε τα σχέδια της για ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στο διάστημα, το οποίο θα αιωρείται 321 χιλιόμετρα πάνω από την Γη. Το όνομα του θα είναι “Aurora Station” και η εκτόξευση του θα γίνει το 2021 με τους πρώτους επισκέπτες να φτάνουν ένα χρόνο αργότερα.

Το ξενοδοχείο Aurora θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 6 άτομα μαζί με δύο άτομα του πληρώματος. Το μέγεθός του θα είναι δέκα μέτρα σε μήκος και σχεδόν 4.5 σε πλάτος, παρόμοιο μέγεθος με ένα προσωπικό αεροσκάφος πολυτελείας. Όπως είναι φυσικό οι διακοπές στο διάστημα δεν είναι φθηνές, αφού ο κάθε επισκέπτης θα πρέπει να πληρώσει σχεδόν $10 εκατομμύρια έκαστος για το διάστημα των 12 ημερών που θα φιλοξενείται στο Aurora. Ο CEO της Orion Span, Frank Bunger υποσχέθηκε μια πραγματική διαστημική εμπειρία σε αυτούς που πάντα ήθελαν να τη ζήσουν και μπορούν να διαθέσουν τα χρήματα φυσικά.

Εκτός από αυτόν τον πακτωλό χρημάτων οι τουρίστες του διαστήματος θα χρειαστούν και τρείς μήνες εκπαίδευσης για να κατανοήσουν τα βασικά του να είσαι αστροναύτης. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με online courses και καταλήγουν με πραγματική εκπαίδευση στο Χιούστον. Αν και ένα ξενοδοχείο στο διάστημα με αυτές τις τιμές μπορεί να ακούγεται σαν φάρσα σε πολλούς, το γεγονός ότι τα ταξίδια στο διάστημα γίνονται όλο και φθηνότερα σημαίνει ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχή του διαστημικού τουρισμού.